Afgelopen zomer is Natuurlijk Den Dolder van start gegaan. Dit initiatief wil een bijdrage leveren aan het natuurlijke leven in Den Dolder.  Natuurlijk leven kan gaan over gezonde voeding & leefstijl, verbinding van mensen, opvang van regenwater, zelf te maken schoonmaakmiddelen, dierverzorging en aanleg van planten & bomen. Kortom, aandacht voor alles wat leeft; mens, dier en natuur.

Inmiddels is er van alles in gang gezet. Zo hebben inwoners een zanggroep opgericht en zijn ze bezig met het gezamenlijk inkopen van sedum-daken. Daarnaast zijn er allerlei (verbindende) activiteiten in oprichting zoals een Mama-café, een kleedjesmarkt met kinderkleding en speelgoed en een Repair Café.

In de Facebook-groep Natuurlijk Den Dolder worden oproepen geplaatst, inspiratie gedeeld en activiteiten aangekondigd. Wil je zelf iets oppakken? Plaats het in deze groep of stuur een mail naar natuurlijk@dendolder.nl

Oproep:

Wie vindt het leuk om Den Dolder meer kleur te geven met bloembollen?

In de winter hebben we binnen vaak van die leuke potjes met bloeiende bloembollen zoals hyacinten, narcissen en blauwe druifjes.
De kans is aanwezig dat ze in de groene kliko belanden zodra ze zijn uitgebloeid.

Maar er zijn veel leukere bestemmingen; je kunt ze in je schuur bewaren zodat je ze in het laatste kwartaal in je tuin of in een pot kunt planten. Dan heb je in het vroege voorjaar al een bloeiende tuin.

We kunnen ook alle uitgebloeide bollen verzamelen en er gezamenlijk geveltuintjes of boomspiegels door het dorp mee aanleggen. Of planten bij mensen die het niet zo breed hebben. Of een stukje Den Dolder aanpakken wat bloeiende aandacht kan gebruiken. Maar wellicht heb jij een veel beter idee.

Heb je zin om hier een bijdrage aan te leveren of wil je even van gedachte wisselen, stuur dan een mail naar kirsten@dendolder.nl.