Vanaf 1 februari kunnen uitgebloeide bloembollen worden ingeleverd op een aantal adressen in Den Dolder. Het gaat om bakjes met bloembollen die we vaak binnen op tafel zetten, zoals hyacinten, narcissen en blauwe druifjes. De bollen krijgen een tweede leven en worden in het najaar opnieuw geplant op plekken in Den Dolder die in het voorjaar wat kleur kunnen gebruiken.

We willen voorkomen dat de bollen na de bloei in de kliko belanden terwijl ze nog heel wat jaren mee kunnen. Daarom zamelen wij ze in en vragen dorpsgenoten wat volgens hen geschikte plekken zijn om ze te herplanten.

De bollen mogen met plastic pot en bij voorkeur in z’n geheel, dus met de uitgebloeide bloemen en het groen, worden ingeleverd. De bolletjes halen hier nog hun kracht uit voor volgend jaar.

Op onderstaande locaties staat een bak waar je de bloembollen in kunt leveren:
• Albert Heijn Den Dolder (op de bloemenafdeling)
• Bloemen van Chantal (Paduaweg 1)
• Maria Christinakerk (Dolderseweg 123)
• Wijkservicepunt Pelita (Dr. Ramaerlaan 2)

Waar vind jij dat er bollen geplant kunnen worden?
We hebben geen idee hoeveel bollen er ingezameld gaan worden. Maar we kunnen wel alvast nadenken over de plekken in ons dorp die kleur kunnen gebruiken. We kunnen er bijvoorbeeld geveltuintjes of boomspiegels door het dorp mee aanleggen. Of een stukje Den Dolder aanpakken wat bloeiende aandacht kan gebruiken. Heb jij een idee? Laat het ons weten en stuur een mail naar natuurlijk@dendolder.nl.

Luister hier het fragment terug op RADIO M Utrecht / RTV Utrecht terug. Bij Aan Tafel! rond 38 minuten legt Kirsten Vonk uit wat het idee is.

Bloemen