Verse lokale boeren producten dichtbij verkrijgbaar. Wekelijks aanbod van verse groenten uit de omgeving, zoals pluktuin de Bloementuin op de WA Hoeve en Moestuin Vollenhoven. Tot en met 31 dec. kun je de kraam op zaterdagochtend vinden naast de bloemenstal.

Afhalen van bestellingen via boerenenburen.nl en losse verkoop van Boeren kadoartikelen zoals thee, honing uit Bosch&Duin, biologische eieren, heerlijke chocolade van patisserie Lindy’s uit Soest. Steun de kleine Boeren hier uit de omgeving en koop je verse producten bij onze Buurderij; veelal vegan en biologisch. Op  9,16,23 en 30 december 2023 van 10:30-12:30  op het Plein bij de Werkwinkel Dolderseweg 79a Daarnaast zijn wij op 15 dec. as. ook aanwezig op de Kerstmarkt van Dennendal/Reinaerde.

Hoe gaat het afhalen?

Iedere zaterdag ochtend van 10.00-12.00 kun je je bestelling afhalen op het plein bij de Werkvwwinkel. Het is de bedoeling dat iedereen een eigen tas meeneemt zodat we geen verpakking hoeven te gebruiken.

Voor meer informatie over Buurderij de Bloementuin kunt u vinden op de website.

Buurderij Verantwoordelijke : Carin Kuijpers:  telefoonnummer 0681522747

 

 

Hoe werkt het?
Bestellen doe je via deze website op de pagina van Buurderij de Bloementuin Den Dolder. Je vindt hier meer informatie over de producten en over onze Boeren. Hier selecteer je de producten die je wil komen afhalen. Je rekent vervolgens online af.

Wat is dat, een Buurderij?
Het van oorsprong Franse concept heet in Nederland Boeren & Buren. Doel hiervan is het contact tot stand brengen tussen boeren en hun buren (lokale consument).
Hierdoor ontstaat transparantie over bijvoorbeeld de afkomst van voeding, de productiewijze en de prijsstelling. En omdat het om lokale boeren gaat en er zonder tussenkomst van handel wordt geleverd, zorgt dit voor transportvermindering. Ook een belangrijk uitgangspunt hierbij is dat boeren eerlijker loon kunnen krijgen zonder alle tussenstappen.
Het concept Boer & Buren vertaalt zich lokaal in de vorm van een Buurderij. Hier ontstaat het contact met de boeren en buren en dient als afhaalpunt van de wekelijks boodschappen.

Waar bestaat het assortiment uit?
Groente, vlees, thee, brood, zuivel, eieren maar ook planten. De boeren die dit leveren zijn in beweging wat transparantie en duurzaamheid betreft. Sommige zijn biologisch maar niet iedere boer kiest voor dit strenge en kostbare systeem. Desondanks hebben ze toch een duurzaam aanbod.

Hoe bestel je je lokale boodschappen?
Vanaf januari stuur ik de mensen die zich hiervoor (gratis) hebben geregistreerd iedere week een mail met een verwijzing naar het assortiment op de website. Hier kun je o.a. lezen welke boeren wat leveren, de ingrediënten, de productiewijze en de prijsstelling. Je kunt online tot de dag voor de afhaaldag (donderdag) je bestelling plaatsen en meteen betalen. Donderdag kun je je bestelde boodschappenmandje afhalen op de Bloementuin (Distelvlinder 6).

Onze Buurderij is nu nog in ontwikkeling maar je kunt je wel alvast inschrijven voor de nieuwsbrief: https://boerenenburen.nl/nl-NL/assemblies/13687. Je kunt je ook inschrijven via Boerenenburen.nl en dan via het kaartje Buurderij de Bloementuin Den Dolder vinden en volgen (en eventueel andere Buurderijen in Nederland en omgeving, leuk voor op vakantie)!”

Hoe gaat het afhalen?
Iedere donderdag tussen 16.30 en 19.30 uur kun je je bestelling afhalen bij de Bloementuin. Het is de bedoeling dat iedereen een eigen tas meeneemt zodat we geen verpakking hoeven te gebruiken.

Kun je wat zeggen over de prijsstelling?
Dat bepaalt de boer. Het gaat hierbij om eerlijke productie en realistisch loon dus het zal iets boven de supermarktprijzen liggen.
Onze prijzen zijn als volgt opgebouwd: 80% van de consumentenprijs gaat naar de boer, 10% naar de organisatie van Boeren & Buren en 10% naar mij.

Verder zou ik het leuk vinden als mensen mij op de donderdag zouden willen helpen met het verdelen van de bestellingen. Dat is voor maar 3 uurtjes in de middag. Geïnteresseerden wil ik uitnodigen mij een mail te sturen: carinlengerspoh@gmail.com