Je kind is klaar om te leren zwemmen! Maar waar kan je allemaal terecht in de omgeving? In deze rubriek vind je de mogelijkheden van de zwemlessen op een rijtje, allemaal in de omgeving van Den Dolder. De wachttijden zijn wisselend. Het zwembad geeft daar duidelijkheid over.

Er zijn verschillende aanbieders van A-B-C-zwemlessen; van zwemverenigingen met gediplomeerde vrijwilligers (ARMA) tot zwemscholen (Water & Ko, Zep & Sop) en reguliere zwembaden (Dijnselburg in Zeist, Brandenburg in Bilthoven).

Zwemles kan op verschillende manieren gegeven worden (bijv. regulier, snelcursus, easyswim). Het is goed om te bedenken welke methode het beste bij je kind past.

• Zwembad Blauwkapel
In Zwembad Blauwkapel in Groenekan kan je terecht voor verschillende soorten zwemlessen. Check de website voor meer informatie over alle mogelijkheden

• De Blauwe Watervogel
Zwemles voor kinderen vanaf 4 jaar in Utrecht, Doorn en Zeist. De Blauwe Watervogel leidt kinderen op voor het ABC-diploma en Superzwemmen en voor de diploma’s zwemvaardigheid 1, 2 en 3. Check de website voor de tarieven, tijden, locaties en meer informatie.

• Zwembad Brandenburg
Zwembad Brandenburg in Bilthoven biedt zwemlessen aan voor kinderen vanaf 4 jaar.
Meer informatie kun je vinden op de website.

• Zwembad Dijnselburg
Vanaf 4 jaar kan je kind in Dijnselburg beginnen met de zwemlessen voor echte zwemdiploma’s. Ze werken met de Easyswim-methode én met het lespakket voor de A-, B- en C-diploma’s.
– Locatie: Zwembad Dijnselburg. Check de website voor de tarieven, tijden en meer informatie

• Sportboulevard De Engh
In het zwembad van Soest worden verschillende soorten zwemlessen (turbo naar A-B-C in 7 maanden) aangeboden door Optisport, met hun lesprogramma Zep & Sop. Voor meer informatie over tijden en tarieven check de website.

Bij Van der Valk Hotel de Biltse hoek geeft zwemschool Snorkeltje ook zwemles. Kan in groepje, per tweetal of alleen.
Zwemles van een half uur maar in één ruk door op een lekker tempo.

• Privé Zwemschool MnW
Zwemschool MnW geeft privé zwemles van hoge kwaliteit op een speelse manier. De lessen worden aangeboden vanaf 4 jaar, waarbij de kinderen in kleine groepjes van maximaal 5 kinderen spelenderwijs hun diploma halen.
– Locatie: Harmelen, Zeist & Maarssen. Check de website voor de tarieven, tijden en meer informatie

• KNZB Superspetters
Supperspetters is de lesmethode van de KNZB voor kinderen vanaf 4 jaar en wordt gegeven in kleine groepjes. Voor kinderen met een beperking is er Superspetters Special. Meer informatie over locaties, tijden en tarieven vind je op de website.

• Zwemschool Water & Ko
Zwemschool Water & Ko is gespecialiseerd in snelcursussen voor de zwemdiploma’s A, B en C voor kinderen vanaf 5 jaar. De zwemlessen worden al sinds 2004 gegeven in het zwembad van Hotel Oud London in Zeist.
– Locatie: Oud London in Zeist. Check de website voor de tarieven, tijden en meer informatie.

• Zwemclub Zeist
Vanaf 5 jaar kan je bij Zwemclub Zeist komen leren zwemmen. Ze wisselen de ABC-zwemles af met spetterende zwemactiviteiten. Spelenderwijs haalt je kind de ABC-diploma’s.
– Lestijden: Maandag van 18.00 tot 19.00 beginnersgroepen diploma A – Donderdag van 18.00 tot 19.00 uur gevorderden diploma A, B en C
– Locatie: Zwembad Dijnselburg
– Check de website voor de tarieven, tijden en meer informatie: https://www.zwemclubzeist.nl/leszwemmen/lestijden/ 

Zwembad de Wieksloot in Soest
Zwemschool de Wieksloot laat op een actieve manier mensen, vooral kinderen kennismaken met water. Het is natuurlijk fijn om te kunnen spelen in het water, de zwemlessen zijn een logisch vervolg hierop. Ze ronden dan ook af met een erkend A,B of C diploma.
Locatie: Wieksloterweg WZ 15
Check de website voor meer informatie en het contact opnemen voor een intake gesprek.

De Wintersport in Hilversum. Kleine groepjes en zwemles in het weekend.