Sandrien Lammers van Painted Lady verzorgt al meer dan 20 jaar yogalesen in Den Dolder. Dat doet ze inmiddels voor 70 leerlingen; volwassen mannen en vrouwen, verdeeld over 7 groepen. Zij lessen normaliter overdag of ’s avonds in een zaal van de M.C. Kerk. Voorheen waren er ook kinder- en pubergroepen. Nu is er een groep voor 60+. En geeft ze yoga buiten!

Sandrien blikt terug op die 20 jaar

Elk jaar was er wel aan het begin of het eind van het seizoen, dus in september of mei/juni, een moment waarop ik vond dat we wel naar buiten konden voor de yogales: in de kerktuin rond het fonteintje, op het vliegveld Soesterberg, op de stichting of in het bos achter het zwarte hek… het waren altijd lessen met een sterretje… de natuur, de geur, de vogelgeluiden.. En met een extra dekentje of een zonnebril leek het wel even (kampeer)vakantie. Extra zen dus. De sfeer is trouwens altijd goed: Ik ben erg blij dat er zoveel lieve, leuke mensen bij mij op les zitten; sommigen al vanaf het prille begin.


Met Sandrien van Painted Lady in gesprek met een kopje thee.

En hoe is het nu? Sandrien vertelt enthousiast

Deze ervaringen zorgden ervoor dat we in 2020/21 vrij snel out of the box gingen: kunnen we niet meer binnen? Nou, dan gaan we naar buiten! Vaak was het gewoon prima te doen, zeker als ik de les erop aanpaste: loopyoga, meer opwarmoefeningen. Heerlijk. En soms een keer puffend warm, een andere keer echt te nat (schuilen onder een boom, nou ja, schuilen). Geen klacht gehoord.

Dan na de ontspanning plotseling oog in oog met een schaap of een omwonende…allebei even verbaasd. Het leuke was dat de min of meer vaste groepen door elkaar gingen lopen: mensen keken wat hen het beste uitkwam qua werk, oppas of weer. En dat gaf leuke ontmoetingen. Maar vooral, wat hadden we een geluk met het weer afgelopen jaar!

Ook structureel ben ik natuurlijk aan de slag gegaan. Al op 17 maart 2020 maakte ik een filmpje in de buitenlucht. En we gingen zoomen en dat doen we nog steeds. Lekker in je eigen huis even tijd voor jezelf, juist als je het zo nodig hebt. Voor sommigen ook een leermoment: neem ik wel ruimte voor mezelf in mijn eigen huis, binnen mijn eigen gezin? En… krijg ik die ruimte ook? Ook dat zijn leermomenten die de yogales overstijgen.

Ik maakte ook veel audio-opnames met meditatie- en adem/ontspanningsoefeningen. Lekker gewoon al liggend in je bed, oortjes in, toch even een moment voor jezelf. Wanneer je maar wilt.
Voor mijn leerlingen zijn deze online-mogelijkheden allemaal een verlengde van wat ze meemaakten in de fysieke lessen. Het voelt vertrouwd. Ze kennen mijn stem, mijn sfeer en ze weten dat ik vaak even de tijd vergeet.

De gewone lessen starten weer zodra de yogazaal weer open mag. Het is handig om je nu al aan te melden: neem contact met me op, en we drinken samen een kop thee, om vast kennis te maken.

Yoga voor jou in deze tijd? Ja, juist nu voor jou, gewoon in Den Dolder!

Voor meer informatie check: de website van Painted Lady
Of mail: info@paintedlady.nl
Of bel: 030 228 4201