Elke zondag om 14:00 kan je in de torteltuin mee doen aan dit leuke voetbal toernooi georganiseerd door dorpsgenoot Sven Nieuwenhuis (12 jaar). In de torteltuin vinden sinds de kerstvakantie voetbaltoernooitjes plaats voor kinderen van elke leeftijd.

Hé wat leuk andere kinderen om mee te voetballen! En dat is precies wat Sven dacht!

Sven is jeugdlid bij DOSC en woont vlakbij de torteltuin. Hij komt hier graag en heeft er al veel vrienden gemaakt. Er waren altijd wel kinderen om samen een partijtje mee te voetballen.
Helaas viel het de laatste tijd steeds tegen, waar zijn alle kinderen? Thuis op hun telefoon of tablet? Dat kan en moet anders dacht Sven. Een Voetbaltoernooi dacht Sven dat is een mooie manier om de kinderen achter de schermpjes te krijgen. Dus deed hij via zijn moeder een oproep om te komen voetballen in de app groep van de Torteltuin.

Hier werd met veel enthousiasme op gereageerd en tijdens de eerste try-out op dinsdag 3 januari was er dan ook een goede opkomst. En werd er heerlijk gevoetbald.

Afgelopen zondag was het tweede toernooi en ook nu bruiste het in de torteltuin! Toen ik aan kwam lopen zag ik vier teams klaar staan; jongens, meisjes, jong en ouder alles door elkaar. En het leuke is iedereen kan mee doen of je nu de nieuwe Messi wilt worden of gewoon het leuk vindt tegen een bal te trappen. Je bent welkom bij Sven.

Multitalent Sven had de teams verdeeld, organiseerde wie wanneer moest spelen, hield de eindstand bij en voetbalde zelf natuurlijk ook mee in een team. Om niet ook nog tijdens het voetballen op een horloge te moeten kijken had hij zijn vader de taak als tijdsbewaker gegeven, heel slim Sven!

Voor aankomende zondag heeft er alweer een andere jongen zich gemeld via de app die wel wilt komen fluiten tijdens de wedstrijden. Zo zie je maar inspirerende ideeën werken aanstekelijk. Sven is er blij mee want het is toch best een hele organisatie zoveel kinderen. Denk jij nu ook wat leuk? Kom dan vooral zondag 15 januari naar de torteltuin en doe mee!

Terug naar huis lopend waren mijn kinderen dolenthousiast en hadden alweer zin in komende zondag. En ik, ik was enorm trots op de nieuwe generatie die Den Dolder en stukje mooier maakt!

Voetbaltoernooi Torteltuin
Waar: voetbalveld in de torteltuin
Wanneer: elke zondag
Hoe laat: 14:00
Ps: denk aan een flesje water