Op woensdagavond 28 februari vond in Van der Valk Hotel De Bilt Utrecht voor het eerst een benefietdiner voor de Special Obstacle Run plaats. Het benefietdiner heeft alle verwachten overtroffen met een totale opbrengst van 46.000 euro!

De 7e editie van de Special Obstacle Run wordt dit jaar op 25 mei georganiseerd door Griftenstein & Zorg en is speciaal voor kinderen en volwassenen die niet mee doen aan een gewone mudrun. Om de deelnemers kosteloos te kunnen laten deelnemen aan dit unieke evenement werd een benefietdiner georganiseerd. Met de opbrengst kan op 25 mei 2024 een onvergetelijke dag worden georganiseerd voor zo’n 300 mensen met een beperking of uitdaging.

Tijdens de avond werden de gasten in de watten gelegd met een driegangendiner met bijpassende wijnen, samengesteld door de chefkok van partner Van der Valk Hotel De Bilt Utrecht. De deelnemers van Griftenstein & Zorg stonden geheel in stijl klaar om de gerechten aan iedereen uit te serveren. Onder het motto: ‘Het is spannend maar ik kan het’ dansten deelnemers en dinergasten samen de spanning eruit op een nummer van Kinderen voor kinderen. Het diner werd omlijst door inspirerende verhalen van ouders, vrijwilligers en partners die de Special Obstacle Run een warm hart toedragen.

‘Prachtig om die grijns op het gezicht van mijn kind te zien die zich als een moddervlek verspreid. Vanuit een ongedwongen sfeer wordt tijdens de run de grens opgezocht en wordt letterlijk ervaren hoe het is om obstakels te overwinnen. Daar wordt bij ons thuis nog een heel jaar over nagepraat.’

Na het hoofdgerecht werd er een veiling gehouden en werden de winnaars van de loterij bekend gemaakt. De veilingmeester wist op vermakelijke wijze de unieke veilingitems tegen opbod aan de man te brengen. De klapper was ‘powerboat racing’ met een opbrengst van 4.400 euro. Onder leiding van de huidige wereldkampioen mogen de twee gelukkige bieders niet 1 maar 2x het water op om te beleven hoe het is om op hoge snelheid over het water te ‘vliegen’.

‘Wat hebben we een fantastische avond gehad’, aldus Suzanne Baan, directeur Griftenstein & Zorg. ‘Het is absoluut op z’n plaats om alle deelnemers, vrijwilligers, gasten, partners en leveranciers te bedanken die bij het Benefietdiner betrokken waren. Op naar een fantastische dag op 25 mei bij Down Under in Nieuwegein!’

Wil je meer weten over de Special Obstacle Run? Kijk voor meer informatie en inschrijven op https://www.specialobstaclerun.nl/. Of lees het artikel op onze website hier over de Obstacle Run vorig jaar.

Special Obstacle Run 25 mei 2024
Om Griftenstein & Zorg op een ludieke manier bekend te maken in de omgeving werd 7 jaar geleden voor het eerst een Special Obstacle Run georganiseerd bij Down Under in Nieuwegein. Dit werd zo’n succes met deelnemers uit het hele land dat op 13 mei a.s. de 6e keer editie plaats vindt. De Special Obstacle Run draagt de naam ‘Special’ omdat het voor mensen wordt georganiseerd die niet zo snel mee zullen doen aan de bestaande Mud runs. Met een parcours van 2, 3 en 6 km worden kinderen en volwassenen uitgedaagd om de obstakels te overwinnen. Via allerlei spannende hindernissen, waar overheen of onderdoor geklauterd wordt en natuurlijk ook recht door de modder.