Het aantal jeugdleden bij Irene volleybal in Bilthoven steeg in de afgelopen jaren. Wat is het geheim achter dit succes en welk speciaal aanbod heeft Irene voor jongens van 11-13 jaar?

Waar de landelijke trends een afname laten zien van het aantal jongeren wat wekelijks sport, is binnen Irene volleybal het tegenovergestelde het geval. Het aantal jeugdleden steeg in de afgelopen jaren. Zo kende de jeugdafdeling in 2019 nog 61 leden, inmiddels zijn dat 167 jongeren tussen de 4 en 18 jaar die wekelijks volleyballen. Ondanks de groei van de afgelopen jaren, zijn er op dit moment relatief weinig jongens in de leeftijdscategorie 11-13 jaar.

Goede, positieve trainers betalen zich dubbel en dwars terug

De kwaliteit van en match met de trainer is een belangrijke factor binnen Irene. Daarbij gaat het niet alleen om de technisch en tactische kant van het spelletje, maar minstens zo belangrijk is de manier waarop hij/zij een uitdagende, leuke training neerzet en sporters begeleidt en motiveert. Positieve coaching werkt; het helpt spelers zich, met plezier, te ontwikkelen. Op 1 februari was dan ook de theatervoorstelling ‘Dat schiet lekker op zo!’ in de kantine bij Irene. met zo’n 40 trainers, coaches, ouders en bestuursleden hebben de aanwezigen op humoristische wijze geleerd waar het echt om draait in sport: plezier en zelfvertrouwen! Het kader binnen Irene gaat de komende tijd aan de slag om dit nog meer in de praktijk te brengen.

Eerlijke, gelijk gestemde teams

We weten binnen Irene dat het plezier in volleybal voor een groot deel wordt bepaald door het team; spelers met dezelfde drijfveren, leeftijd en/of interesses zijn meer verbonden en gaan samen voor doelen. Met een jaarlijkse enquête wordt opgehaald wat ieder jeugdlid ervaart en belangrijk vindt, wat vervolgens centraal staat bij de indeling van de teams. Plezier staat voorop!

Je thuis voelen

Minstens zo belangrijk is een positieve sfeer binnen de teams en binnen de club. Oog hebben voor elkaar en dingen met elkaar doen buiten het volleyballen om, zorgen voor verbondenheid. Teamuitjes, bezoek van sinterklaas, vossenjacht, Super Saturday, neem gerust een kijkje op de facebook pagina van Irene volleybal voor een impressie.

Jongens 11-13 jaar gezocht

Binnen Irene is er een behoorlijk evenwichtige verdeling zodat op elke leeftijd leuke teams gemaakt kunnen worden. Alleen in de leeftijd van 11-13 jaar blijft het aantal jongens achter. Om die reden is er een speciaal aanbod voor jongens georganiseerd van 4 basic skills trainingen waar jongens die volleybal graag uit zouden proberen kosteloos aan deel kunnen nemen. De jongens, die enthousiast zijn geworden en verder willen met volleybal, kunnen na de meivakantie beachvolleybaltrainingen volgen. Vanaf het nieuwe schooljaar zal het zaalseizoen weer starten met nieuwe teams, die worden gevormd vanuit o.a. deze instroomgroep.

Deze basic skills trainingen zijn op woensdagavond en starten vanaf 29 maart wekelijks van 18.30 – 19.30 uur in de Kees Boekehal. Graag vooraf aanmelden via: jeugd@irene-volleybal.nl.

Uiteraard kan jeugd ook buiten deze doelgroep zich aanmelden voor proeftrainingen, van harte welkom!