Zo maar, vlak bij huis plantjes bekijken en planten misschien wel proeven, dat beloofde Mirjam van der Laan in haar beschrijving over haar workshop. En dat deden de deelnemers. Planten proeven!

Eerst maar eens takjes van de Douglasspar plukken voor een kopje thee aan het eind van de workshop. Nooit geweten dat de Douglas-winkels zich hebben genoemd naar, inderdaad, deze geurige boom.

En dan aan de hand van plaatjes gewoon in de berm blaadjes plukken van wel heel gewone planten. Ook nooit geweten dat sommige zo sterk smaakten; of dat andere je een droge mond bezorgen. Wat een verscheidenheid. Er gaat een wereld voor de cursisten open!

Natuurbeleving Den Dolder workshop natuur

Hoogtepunt was wel de zelfgemaakte pesto proeven op een knapperig toastje aan het eind van de middag. De zon komt door, de thee is meer dan geurig en de pesto… nee, die hoef je nooit meer in de winkel te kopen!

Zondag 9 mei van 11.00 tot 13.00 uur is er weer een workshop eetbare planten in Den Dolder. Kijk voor meer informatie op de website of stuur een mail naar: mirjam@natuurbelevingdeboomklever.nl

“Ik vond het leuk / gezellig en bovenal leerzaam. Mirjam weet veel en kan het op een manier overbrengen dat het bij mij goed blijft hangen“ Cursiste Cobie

Over Mirjam van der Laan
Na de opleiding bij IVN tot natuurgids is mijn liefde voor de natuur alsmaar gegroeid. Door elke dag in het bos te zijn met kinderen en volwassenen en hen mee te nemen in de wondere wereld van de natuur leer ook ik elke dag bij. Er is oneindig veel te ontdekken en dat maakt het zo ontzettend leuk. Hoe meer je weet van de natuur hoe meer je gaat zien en hoe meer je van de natuur gaat houden. Je ziet hoe wij onderdeel zijn van de planten, de bomen en de dieren. Deze kennis maakt gelukkig. Ik hoop met mijn workshops mensen (en kinderen!) dichterbij de natuur te brengen en ze te laten genieten van alles wat leeft.

Vind meer informatie: www.natuurbelevingdeboomklever.nl

Mirjam van der Laan Natuurbeleving Den Dolder