Door de lockdown kan er binnen tot en met in ieder geval 30 maart niet getraind worden. Buiten mag er wel gesport worden, rekening houdend met de corona regels die gelden. In deze rubriek zetten we wekelijks een sportaanbieder in de schijnwerpers die terugkijkt op het sportseizoen en vertelt wat de sportmogelijkheden zijn op dit moment, te beginnen met volleybalclub Irene.

Sinds september waren de vrijwilligers binnen Irene lekker op dreef met de jongste jeugd (t/m 12 jaar) binnen Irene. Na de eerste maanden liepen er al 25 kinderen van 4-6 jaar in de sportspeeltuin en 30 kinderen van 6-9 jaar en 8 kinderen van 10-12 jaar binnen het Cool Moves Volley rond. Bij elkaar een hele sporthal vol met 60 kinderen die wekelijks genieten van het met elkaar spelen, bewegen en stapsgewijs volleybal leren! Dit bleef niet onopgemerkt, in december kwam er zelfs een journalist van Trouw langs die hier een mooi artikel over gemaakt heeft: ‘Klauteren en dansen op de training in strijd tegen ‘gameboyrug’.

Helaas werd half december door de overheid bekend gemaakt dat de sporthallen voorlopig moesten sluiten.

Na snel schakelen werd overgestapt op buitenvolleybal. De jeugdgroepen trainen nu wekelijks op woensdagmiddag op 3 locaties: de Torteltuin in Den Dolder, Irene Beach en het Lichtruim in Bilthoven.

Met de nodige creativiteit worden er uitdagende trainingen aangeboden waar allerlei sport- en spelvormen in terug komen. Het belangrijkste is dat de kinderen in deze Corona tijd waarin er van alles niet kan lekker samen blijven bewegen en spelen en dan ook nog in de gezonde buitenlucht. Eenmaal bezig met de buitentrainingen werd ontdekt wat een mooie volleybalpromotie het is om de volleybaltrainingen in de openbare ruimte te geven. Samen met de kinderen die al lid zijn sporten er wekelijks vele kinderen mee die op deze manier kennis maken met volleybal.

Volleybal in de Torteltuin in Den Dolder

 

Ook is er in het Okkerbos in Den Dolder een extra groep gestart voor 9-12 jarigen die nog niet volleyballen om kennis te maken met volleybal. Nu er veel stilligt door corona een mooie manier om maatschappelijk een steentje bij te dragen en een unieke kans om vele kinderen op deze manier kennis te laten maken met volleybal!

Kijk op de facebook pagina van Irene Volleybal voor een impressie. Zelfs van sneeuwvolleybal!

Mee doen!
Mocht er kinderen zijn die bij de laatste trainingen t/m eind maart in de Torteltuin of het Okkerbos mee willen doen, altijd welkom! Contactadres: secretaris@irenezaalvolleybal.nl.

Op woensdagmiddag 7 april wordt het ‘zaalseizoen’ wat sinds half december buiten plaats heeft gevonden afgesloten met een feestelijke beachvolleybaltraining voor 4-12 jarigen bij Irene Beach. Iedereen die wel eens kennis wil maken met beachvolleybal is hierbij van harte welkom! Vanaf 14 april starten de beachvolleybaltrainingen bij Irene Beach: bekijk hier alle informatie en inschrijflink.https://www.irenebeach.nl/jeugd-tot-en-met-12-jaar

Ook voor andere doelgroepen is er beachvolleybalaanbod bij Irene beach:
– Jeugd 13 t/m 18 jaar
– Volwassenen

Je schrijft in voor een blok trainingen waarmee je de komende tijd beachvolleybal uit kunt proberen, zonder verplichtingen voor de periode daarna.