Verkoeling zoeken in het bos, spelen in de speeltuin, vertoeven aan het water, lekker fietsen en een ijsje onderweg. Ook op warme dagen is er genoeg te doen in de buurt. Mis je jouw ideale lanterfantplek op een zomerdag? Laat het ons weten, via redactie@dendolder.nl.

IJsjes eten in Bilthoven
Er zijn in Bilthoven 2 ijssalons. Het jaren bekende Top’s Secret Ijssalon en Gelato Burano. Bij Top’s haal je ook gebakjes en bij Gelato Burano kan je ook koffie, pasta en panini’s eten op het terras.

De Torteltuin – avontuurlijke speeltuin Den Dolder
Sinds 2006 hebben betrokken bewoners van Den Dolder een oud schoolplein omgeturnd tot 1 van de meest avontuurlijke speeltuinen van Den Dolder. Geïnspireerd door het grappige verhaal van Pluk van de Petteflat, waar ook de Krullevaar een plek in de speeltuin heeft gekregen. De Krullevaar overziet het speelhuisje, de glijbaan, de koppelrekken, een klimwand, de wip en de talloze schommels, kinderen raken niet uitgespeeld. Ook de zandbak is favoriet, waar het schepje en emmertje is verzorgd. De mama’s, papa’s, opa’s en oma’s kunnen lekker zitten op de bankjes in de zon. Een heerlijke speelplek mét voetbalveldje en kabelbaan waar je met je kind(eren) heel goed een middag kan doorbrengen en nieuwe bewoners kan ontmoeten. Volg de Facebook pagina voor nieuws over de Torteltuin. Ze zoeken nog enthousiaste commissieleden!

De Boswerf – Zeist (15 minuten met de auto)
De Boswerf is een prachtige, groene locatie middenin het Zeisterbos, één van de oudste bossen van de Utrechtse Heuvelrug. Kinderen kunnen zich uitleven in het natuurspeelbos en voor jong en oud worden er allerlei activiteiten georganiseerd. Naast het speelbos beschikt men over een kleine, gezellige horeca, terras, kleine beestjestuin en bijenstal met informatie. Goed startpunt voor boswandelingen, doe- en speurtochten. Ook ideaal om je kinderfeestje te vieren. Op de site van ODRU vind je meer info over de aangepaste maatregelen. Beperkte openingstijden. Bezoek de Boswerf voor 26 juli, want daarna hebben ze zomersluiting tot eind aug.

 

 

 

Hertenkamp Zeist
Het nabijgelegen hertenkamp in Zeist is een leuke stop voor de kinderen tijdens een fietstocht of op weg naar Pannenkoekenrestaurant het Jagershuys.  En bij een bezoek aan De Boswerf kun je er niet om heen.

 

 

 


Het Henschotermeer (kleine 20 minuten met de auto)

Tijdens de Coronatijd wel een plekje via de website reserveren. Meer informatie hier. 

Het Henschotermeer, een uniek recreatiegebied middenin de bossen van de Utrechtse Heuvelrug. Een plek om er even helemaal tussen uit te zijn. Of je nu zin hebt om lekker te luieren en te genieten van de mooie omgeving, te bouwen aan je eigen zandkasteel op het lang gerekte zandstrand, te zwemmen of gewoon heerlijk rond te dobberen op het meer of misschien heel sportief een rondje om het meer te wandelen… er is echt voor iedereen wel iets te doen!

Speeltuin bij Het Nationaal Militair Museum (15 minuutjes fietsen op je gemakje)
Je hoeft geen toegang te betalen voor de speeltuin naast het Militair Museum. Er is een speelparcours en ook een waterbak, waar iedereen op warme dagen heerlijk kan spelen.

 

Bosbad De Vuursche
Het Bosbad De Vuursche . Een hele fijne plek om ook met kleine kinderen heen te gaan.

Bosbad Amersfoort
Voor de kleintjes hartstikke leuk zwemmen, maar ook voor de grotere kinderen een top plek. Lekkere plek in de open lucht de verkoeling op te zoeken. Bosbad Amersfoort is een openlucht zwembad in de bosrijke omgeving van de stad, waar je onder andere diverse zwembaden, peuterbaden, glijbanen en duikplanken kan vinden. Het zwembad is geopend in de zomermaanden en biedt in de heetste periode van het jaar de verkoeling waar je naar op zoek bent.

Zwemmen in Den Dolder

Klimbossen
Avontuurlijk klimmen en klauteren tussen de bomen. Voor zowel kinderen als volwassenen. Wie durft?
Klimbossen heb je tegenwoordig op veel plekken. Deze twee zijn in de buurt:

Klimbos Zeist hoort bij Zwembad en Sporthal Dijnselburg vlak bij de Amersfoortseweg. Sinds 17 juni is het klimbos weer beperkt geopend.

Klimbos Gooi Eemland in Lage Vuursche is een stuk groter. Dit klimbos is niet de goedkoopste, maar met 10 verschillenden routes is het een wáár klimparadijs. De routes lopen op in moeilijkheidsgraad en hoogtes van 2 tot wl 22,5 meter. Het klimbos ligt naast het gezellige theehuis ’t Hooge Erf

Kids op de Heuvelrug
De Bucketlist van de Utrechtse Heuvelrug, Op deze pagina van de Utrechtse Heuvelrug vind je nog meer tips voor uitjes met de kids.

Ook leuk:
OERRRR Watersafari of Vaarexcursies. Kijk alle activiteiten hier.
Buitenzwemmen in zwembaden of natuurzwemplekken. Utrecht Kidsproof heeft hier alle zwemplekken op een rij gezet.