Net over het fietsbruggetje naar de WA Hoeve bevindt zich Delta Music: de oefenruimtes van Den Dolder. Wie repeteren daar? Graag zetten we steeds één van deze bands in de schijnwerpers. Vandaag maken we kennis met de 5-koppige Heavy Metal formatie Dangerous Times for the Dead, die iedere maandag één van de twee oefenruimtes in het Delta gebouw vullen met de heavy sound van drums en gitaren.

De band bestaat uit Bjørn Ciggaar (zang), Dave Pilon (gitaar), Jeroen Vermeer (drums), Thijs Bouwman (gitaar) en Gerrit Procée (bas). Hun muziek beschrijven ze zelf als Traditional Heavy Metal, in de stijl van de eerste heavy metal bands uit de jaren ’60/’70 zoals Black Sabbath en Iron Maiden.

De band werd gevormd in 2018. Toen ze hun oefenruimte in Hilversum moesten verlaten, zochten ze een geschikt alternatief, in het midden van de plaatsen waar de bandleden vandaan komen (Hilversum, Utrecht, Rosmalen, Maarssen en Apeldoorn). Die vonden ze in Den Dolder.

Ze schrijven en spelen hun eigen nummers en zijn dus geen coverband die hun grote voorbeelden imiteert. ‘We verzamelen ideeën en werken die samen uit in de oefenruimte’, vertelt Bjørn. ‘We hebben nu 8 nummers opgenomen in de studio. De laatste komt deze week uit.’ Gerrit: ‘We zijn geen doorsnee metalband die vooral veel herrie wil maken. We werken onze nummers uit met een opbouw en een herkenbare melodielijn.’

Onze nummers liggen makkelijk in het gehoor

De band was zich juist aan het voorbereiden op een eerste serie optredens, toen corona uitbrak. Daardoor hebben zo nog nauwelijks op kunnen treden. Wel hebben ze een corona livestream optreden zonder publiek gehouden:

Gerrit: ‘We hebben de tijd gebruikt om te werken aan onze online présence’. De band verwacht in 2022 op tour te gaan samen met twee andere metalbands uit België en uit Groningen. Als ze in Den Dolder staan, dan laten we dat zeker nog weten via de kanalen van DenDolder.nlDe officiële website: https://dangeroustimesforthedead.com

Luister hier naar hun muziek op Bandcamp , Youtube en op Spotify