Wist je dat er geocaches verstopt liggen in en rondom ons mooie Den Dolder? Ben jij al eens op pad gegaan om ze te zoeken? Ik niet, hoog tijd dus om het uit te proberen.

Geocaching bestaat al sinds 2000 en heeft zich ook een weg gebaand via het YouTube-kanaal van de zoete zusjes; zo op het schermpje van mijn kinderen.

Mama, kunnen wij ook gaan schat zoeken?

Tuurlijk mannen, hup van die schermpjes af en op de fiets de natuur in. Tot mijn grote verbazing lag er zelfs één in Den Dolder en net daarbuiten nog veel meer.

Verslavend

Ook als je niet technisch bent wijst de app je de weg als vanzelf. Zo kunnen de kinderen goed kijken op de kaart waar de pijl heen wijst die je de richting van de cache aangeeft. Ook telt hij de (kilo)meters af tot aan de cache en bij de laatste meters wordt het spannend. Tijd om van je fiets te komen en te zoeken in de bermen, in bomen of misschien in een lantaarnpaal? Wie zal het zeggen? Wij niet, want we verklappen natuurlijk niet waar hij lag. Wat ik wel kan vertellen, is dat het onwijs verslavend is. Voor je het weet sta je in Soest te juichen dat je al de vijfde cache gevonden hebt.

Geen kinderspel

Ondanks dat de app de locaties goed aangeeft, is het zeker geen kinderspel; ook als volwassene moet je serieus aan de bak! Mocht het toch niet helemaal lukken, kan je in de app kijken bij de hints (hebben wij heus niet gedaan). Als je een cache vindt kan je in een mini klein logboekje de datum en je naam achterlaten als bewijs van je speurtalent. Een pen meenemen is dus wel handig, net als goede schoenen en een lange broek, want je moet echt de bosjes in.

Ons gezin is enthousiast en ik wens jullie net zoveel plezier – misschien al vandaag?!

Oproep

Lijkt het je leuk beheerder te zijn van een eigen cache? Dat kan ook. Je kan er eentje maken en verstoppen. Zou superleuk zijn wat meer caches te hebben in Den Dolder. Kijk anders even op de site geocaching.com

Wat is Geocaching?

Geocaches zijn goed verstopte omhulsels die je kan vinden in de natuur, maar hoe vind je die dan? Goeie vraag, eerst heb je de Geocaching app nodig die je gratis kan downloaden via de App Store of via de Google Play.
Type ‘geocaching’ en let op dit logo. Deze app is gratis als je het houdt bij de basisfuncties en dat is meer dan genoeg om op pad te gaan.

Als je de app opent geeft hij op de kaart aan waar een cache verstopt ligt. Je hoeft nu enkel daar heen te gaan en te zoeken. Ook geeft de app aan welk formaat de cache heeft, zodat je een beetje weet hoe groot deze is. Als je het gevonden hebt kan je dit noteren in je app. Zo onthoudt de app welke caches je al gevonden hebt en geeft dit aan met een smiley op de kaart.