Sjors Sportief zet alle sportactiviteiten en kennismakingslessen op een rijtje. Zo kunnen kinderen een sport of nieuwe hobby uitproberen. Welke sport- of creatieve activiteit ga je uitproberen?

Via de basisschool heeft ieder kind het kleurrijke boekje ontvangen. Hier kun je alle aanbieders vinden; judo, turnen, schaken, creatieve workshops, een instrument bespelen. Deze aanbieders hebben speciale dagen waar je jouw kind voor kunt inschrijven. De meeste activiteiten zijn gratis.

De tekening op het boekje is door Oscar uit groep 7/8 van Basisschool De Kameleon ontworpen. Hij heeft de tekenwedstrijd gewonnen en mocht het eerste exemplaar van wethouder Jansen ontvangen. Zijn klas won een sportclinic naar keuze voor de hele klas.

Sjors Sportief en Sjors Creatief in het schooljaar 2021-2022
Vorig jaar school heeft Sjors zo’n 2100 inschrijvingen ontvangen. Vele kinderen zaten er vanaf de eerste minuut bij; in eerste uur ontvingen we maar liefst 500 (!) inschrijvingen.
Door het coronavirus en de lockdown, kon maar een gedeelte van het aanbod destijds doorgaan. Gelukkig kon er in de maanden mei en juni 2021 een hoop ingehaald worden.

Aanmelden Sjors Sportief en Sjors Creatief
Voor een digitaal overzicht en aanmelden kun je hier terecht:
– Zeist: www.sportplezierbeginthier.nl
– Bilthoven: www.sjorssportief.nl

Jeugdfonds Sport & Cultuur: alle kinderen doen mee!
Alle kinderen doen mee! Als je sport- of creatieve activiteiten hebt uitgeprobeerd en je wilt lid worden bij een club maar de contributie is lastig voor jou/ jullie. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie/het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor voetbal, muziekles, dans, judo, theater, zwemmen of een andere sportieve of creatieve les. Ouders kunnen zelf geen aanvraag doen. Aanvragen voor een bijdrage worden gedaan door een intermediair: bijvoorbeeld een leerkracht, buurtsportcoach, sociaal wijkteam of schuldhulpverlener.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Utrecht vergoedt rechtstreeks de contributie en stort op rekening van de sportvereniging of cultuurinstelling. Eén aanvraag is voor een periode van 1 jaar. Daarnaast kan er een apart bedrag worden aangevraagd voor zwemles met diplomagarantie A.
Zie voor alle regels van het Jeugdfonds Sport en Cultuur Utrecht: de spelregels.