‘Wat heerlijk dat dit weer kan!’ zei iemand na afloop van het openluchtconcert op zondag 20 juni. De jongens van MUCK beloofden een concert waar je vrolijk van zou worden en ze hielden woord. Wie erbij was zag blije gezichten, dansende kinderen en hoorde vrolijk geroezemoes.

Op het veld onder de Julianaboom waren ze van heinde en verre naar de Willem Arntsz Hoeve gekomen om op zelf meegebrachte kleedjes en stoelen eindelijke weer samen te kunnen genieten van swingende muziek.

Optreden van de Dolderse band Muck bij Toevenopdehoeve op de WA Hoeve

Was het toeval of kozen de leden van MUCK bewust om te beginnen met Always take the weather with you van Crowded House? Want de hele week voorspelden weerapps vooral veel wolken en ruim kans op buien. Maar de weergoden bedachten zich en besloten er een feest van te maken. Het bleef droog en de zon brak regelmatig door! Het was dus onmogelijk om niet vrolijk te worden van de klanken van bekende popnummers van bijvoorbeeld Pearl Jam, Crowded House, Doe Maar, Joe Cocker en Prince om er maar een paar te noemen? Zelfs de jongsten dansten steeds uitbundiger vooraan op het veld.

Mensen waren blij elkaar weer te zien. Een heerlijke ervaring na zoveel maanden zonder mogelijkheden om buitenshuis te genieten van muziek en gezelschap.

‘Ik mis de mensen die ik niet ken’, zei een bezoekster. ‘Want dat is precies zoals het voelt. Gewoon weer een praatje kunnen maken en samen genieten, dat heb ik echt gemist.’

Pas toen de laatste noten uitstierven pakten donkere wolken zich heel even samen boven het veld. Maar niet voor lang, want er was genoeg om over na te kletsen.

Er komt nog veel meer op de WA Hoeve, volg de ontwikkelingen en activiteiten op Toeven op de Hoeve.

auteur: Dees Wilgehof-Sodaar
foto’s: Mel Boas