Van antieke glaasjes tot leren jasje en van genummerde zeefdrukken tot aan een babybadje! De tijdelijke kringloopwinkel De Ketel heeft nog steeds van alles wat. Met de inzet van zes vrijwilligers is de winkel elke vrijdag en zaterdag van 11 tot 16 uur open.

Spullen krijgen zo weer een prachtige nieuwe bestemming en binnenkort wordt van de eerste opbrengst een mooie cheque uitgereikt aan een goed doel in Den Dolder. Iedereen is van harte welkom om ook een keer of misschien wel voor een tweede keer te komen kijken! Met de foto’s hierbij weer een kleine impressie.

12 maart overhandigde Michael Tramper, ontwikkelaar bij BPD mede namens de gemeente Zeist, de sleutels van het hisorische Ketelhuis aan de initiatiefnemers van de tijdelijke kringloopwinkel “De Ketel”. Een kringloopwinkel in Den Dolder die is er nog niet, maar daar komt met één van de ingediende initiatieven voor het WAardeer de Hoeve Fonds verandering in. Op het adres: Vijverhof 47 Ketelhuis, daar opent De Ketel haar deuren op 26 april.

Corien en Nynke, gedreven door een passie voor hergebruik, ‘vintage’ en duurzaamheid, hebben dit initiatief met veel enthousiasme omarmd.

“Het idee om een tijdelijke Kringloopwinkel te starten in ons dorp sluimerde al langer. Het gemis van een gezellige, fysieke winkel voor tweedehands spullen was duidelijk voelbaar. Toen we de oproep van het WAardeer de Hoeve Fonds zagen, wisten we meteen: hier gaan we voor! We willen met ‘De Ketel’ niet alleen een plek creëren voor hergebruik, maar ook een plek voor ontmoeting in ons dorp,” aldus Corien. “Daarnaast hopen we met de opbrengst een goed doel in het dorp te steunen. Ideeën daarvoor zijn welkom.”

Elke vrijdag en zaterdag tussen 11.00 – 16.00 uur open!
Vanaf 26 april tot en met half september zal “De Ketel” elke vrijdag en zaterdag tussen 11.00 en 16.00 uur geopend zijn, met mogelijkheid tot uitbreiding naar woensdagmiddagen bij voldoende animo. Nynke voegt toe: “We hopen op een groot succes en zijn daarom op zoek naar leuke spulletjes én naar vrijwilligers die ons af en toe willen ondersteunen in ‘De Ketel’.” Interesse? Je kunt contact opnemen via kringloopdendolder@gmail.com

Over het WAardeer de Hoeve Fonds
Het WAardeer-de Hoeve Fonds is opgericht, door de gemeente Zeist en BPD, om initiatieven te ondersteunen die bijdragen aan de aantrekkelijkheid van dit historische gebied. Het fonds benadrukt het belang van het waarderen van deze historische en groene omgeving. Door een initiatief in te dienen die de Historische Middenas op de WA Hoeve nieuw leven in blaast, kon men financiële steun vanuit het WAardeer de Hoeve Fonds ontvangen.

Ook je spullen een tweede leven gunnen?
In het kader van ontspullen en de voorjaarsschoonmaak zijn er vast zaken, (schoon en compleet), waarvan het toch al een goed plan was deze een tweede leven te geven…

Afmetingen graag hanteerbaar, dus geen oude bankstellen, maar wel lampjes, leuke stoeltjes, prulletjes, servies, speelgoed etc. Na de opening op 26 april kunnen spullen doorlopend op vrijdagen en zaterdagen worden afgeleverd.

Vrijwilligers gezocht!
Ook zoeken we vrijwilligers die een keertje de kringloopwinkel willen bemensen. We zijn in ieder geval open op vrijdagen en zaterdagen van 11 tot 16 uur, en bij veel enthousiasme misschien ook op woensdagmiddag. Wie komt de spullencaroussel ondersteunen en tekent in voor een dagje? Je zit verder nergens aan vast, behalve dat ene dagje (of twee…)

 

Opgeven of vragen? Mail: kringloopdendolder@gmail.com.
Nadere info volgt zeker nog!
Corien en Nynke (initiatiefnemers tijdelijke kringloop ‘De Ketel’)