Den Dolder vierde feest tijdens Koningsdag! Wat een fantastische dag! Het weer zat flink mee en iedereen had er zin in. De Torteltuin stroomde al vroeg vol met enthousiaste verkopers van spulletjes, zelfgebakken koekjes, armbandjes voor het goede doel en eigen gemaakte kattenkaarten.

Kinderen organiseerden een loterij, blikgooien en boogschieten. Er was gratis koffie, thee gesponsord door de Torteltuinstichting. En door Muziekvereniging Dr. Engelhard was het feestje echt compleet. De Torteltuin was een bruisende vrijmarkt. Scoren van spelletjes, Pokemonkaarten, boeken, speelgoed hoorde daar natuurlijk ook bij. Er was voor iedereen wat te beleven. Het was een gezellige boel in de Torteluin met 125 kleedjes!

Wijkwethouder Walter van Dijk opende de markt en en wijkmanager Bulent Isik hielp met het opzetten van de partytent, waar gratis koffie werd uitgedeeld. Wijkagent Peter Donkers was ook aanwezig en natuurlijk ontbrak de muziekvereniging Dr. Engelhard niet waardoor we met Europapa, Ze is van mij en andere hits mee konden zingen.

Het openen van de markt door wethouder Walter van Dijk

 

De Aubade door Muziekvereniging Dr. Engelhard

 

In de middag werd de spelletjesmiddag ingeluid door ‘Koning’ Jordi van Werfevents, en daarna waren de spelletjes de hele middag in volle gang. 225 kids konden stok vangen, eendjes vissen, diaboloën, levensgroot Mens erger je niet spelen, parcourtje op gekke fietsen fietsen, schminken, zaklopen en racen en nog meer spelletjes doen. Brandweer Den Dolder was er ook! Je kon de vuurtjes blussen in het bos, de kop van Jut spuiten en op de foto als brandweerman. En als de kaart vol was en uitgespeeld, kreeg iedereen een suikerspin!

Deze dag was zonder alle enthousiaste vrijwilligers, niet mogelijk geweest. Alexandra en Annemarie van het Oranje Comité hebben zich voor deze dag ingezet en een enorm succes gemaakt.

Mede mogelijk gemaakt door: Brandweerpost Den Dolder, Oranjevereniging Den Dolder. En Remia bedankt voor de hesjes:

Wil je volgend jaar ook helpen in de organisatie van zo’n topdag? Meld je dan even aan via koningsdag@dendolder.nl