Den Dolder vierde feest tijdens Koningsdag! De Oranje Vereniging Den Dolder en de Werkgroep Oranje zijn trots dat Koningsdag 2023 zo’n groot succes is geworden. Iedereen was blij. Het was een super dag!

Het begon met de omroepers in het dorp, die door de microfoon het hele programma door de straten schalde. Zo hoort het, iedereen vroeg uit de veren, voor de Kleedjesmarkt in de Torteltuin. Geluid aan bij de video!
Daarna was het opstarten in de Torteltuin. Kleedjes werden op de grond klaar gelegd, spulletjes uitgestald en de vlag werd gehesen door scouts met de aubade door de muzikanten Diane en Jorg van Muziekvereniging Dr. Engelhard.
De Kleedjesmarkt werd daarna geopend door wethouder Walter van Dijk van de Gemeente Zeist

Het is geweldig om te zien hoe actief Den Dolder is en hoe gezellig het er aan toe gaat!

   
   
Er was gratis koffie, thee en limo gesponsord door de Torteltuinstichting.  En door Muziekvereniging Dr. Engelhard was het feestje echt compleet. De Torteltuin was een bruisende vrijmarkt met grabbelton, knikkers uitzoeken, blikgooien altijd prijs, sjoelen, schilderij maken, een loterij met een gouden cake, nagels lakken in rood wit blauw, viool optreden en koekhappen. Scoren van spelletjes, boeken, speelgoed hoorde daar natuurlijk ook bij. Een groot succes!

Dit was echt de leukste Koningsdag die ik heel mijn leven heb gehad.’ Jongetje 5 jaar

     
Na de kleedjesmarkt startte om 14.00 bij DOSC de Oud Hollandse Zeskamp. Voor kinderen vanaf 12 jaar, maar ook voor volwassenen. Tijdens de Zeskamp was dj Arthur heerlijke plaatjes aan het draaien voor de gezelligheid. 
           
In de Torteltuin waren de spelletjes ook in volle gang. Stok en kip vangen, eendjes vissen, levensecht Tafelvoetbal, parcourtje op gekke fietsen, de Kop van Jut, schminken en nog meer spelletjes. Er waren wel 220 kinderen die 16 spelletjes konden doen. Brandweer Den Dolder was er ook! Je kon de vuurtjes blussen in het bos. En de Wijkagenten Peter en Petra deden ook een moppie mee. Eenwielerfietsen, zaklopen en de kop van Jut slaan.
          
Om 16.00 startte de muziek bij DOSC. Timeless Groove & MUCK maakte een groot feest in de kantine!
Wil je volgend jaar ook helpen in de organisatie van zo’n topdag? Meld je dan even aan via koningsdag@dendolder.nl

Bericht namens de Orange Vereniging en de Werkgroep Oranje:

 

Namens de Oranje Vereniging en de Werkgroep Oranje, willen we iedereen hartelijk bedanken voor een zeer geslaagde Koningsdag in ons pittoreske dorp, dank voor jullie gezelligheid bij de Torteltuin en bij DOSC! Speciale dank gaat uit naar de vele vrijwilligers. Ook Brandweer Den Dolder, Wijkagenten Den Dolder, Muziekvereniging Dr. Engelhard, Wethouder en Gemeente Zeist. Dank ook aan de bands Timeless Groove en Muck voor hun top optreden, dj Arthur voor zijn muzikale bijdrage en natuurlijk ook Jeroen van ’t Hoenderdaalvoor zijn ieniminie optreden, helemaal TOP. Bedankt ook DenDolder.nl voor alle communicatie en t-shirts.  En last but not least, misschien wel de meest gezellige vent van DD Dries Korsius voor het beschikbaar stellen van zijn “boodschappen” vierwieler waarmee in we alle vroegte ons dorp wakker maakte! Op naar volgend jaar, de nieuwe plannen broeide alweer gisteren!

Koningsdag 2023 werd mede mogelijk gemaakt door:

DenDolder.nl,, zo gek nog niet!