Iedere 4 maanden is er een nieuwe expositie te bekijken in de huiskamer van cultureel centrum de Kameel. Meestal is dat het werk van één van de deelnemers of cursisten van de verschillende schildergroepen die wekelijks bezig zijn in de Kameel. Van april tot en met juli 2024: Expositie Els Berhitu en Jill Baker.

Els houdt van reizen en schildert bij thuiskomst de opgedane omgevingsindrukken van zich af. Dit doet ze zonder gebruikmaking van fotografie, maar bewust uit het hoofd. Daarmee ontstaan schilderijen die niet op een exacte weergave van landschappen of objecten lijken, maar het zijn de kleuren en vormen van een herinnering die haar fascineert en die ze weergeeft. Spontaan en sfeervol werk!

 

Jill maakt portretten van mensen en dieren en gebruikt fotografie voor haar schilderijen. Ze zoekt naar het persoonlijke, dat kan het spontane of juist de stilte in een blik zijn. Ze schildert en tekent met veel precisie en liefdevolle aandacht voor haar onderwerp. De meeste werken zijn licht en kleurrijk, maar ook de zwart-wit portretjes zijn intrigerend!

Beide schilders zijn autodidact, en werken meestal met acrylverf op doek.

 

Het bezoeken van de expositie kan tijdens diverse activiteiten in de Kameel (Dolderseweg 167) en op afspraak via: hettybeekman@gmail.com