De herfstvakantie komt er weer aan, en ondanks alle Corona-maatregelen zijn er genoeg leuke dingen te doen. We zetten ze voor je op een rij.

Speurtochten in Den Dolder

• Speurtocht op Kasteel Groeneveld: speuren naar Kabouters en Ben de Boomwachter. Bekijk hier de info.

• De Kinderboekenweek wordt leuk afgesloten bij Landgoed De Palz, Het Herman van Veen Arts Center. Een bomvol leuk programma op 17 oktober. Bekijk het hier.

• Het koor van Kinderen voor Kinderen organiseert een leuke workshops en sing-a-longs. (Helaas, volwassenen mogen niet meezingen > Coronaproof   😛  )
Voor het hele programma kijk hier.

De Torteltuin – avontuurlijke speeltuin Den Dolder
Sinds 2006 hebben betrokken bewoners van Den Dolder een oud schoolplein omgeturnd tot 1 van de meest avontuurlijke speeltuinen van Den Dolder. Geïnspireerd door het grappige verhaal van Pluk van de Petteflat, waar ook de Krullevaar een plek in de speeltuin heeft gekregen. De Krullevaar overziet het speelhuisje, de glijbaan, de koppelrekken, een klimwand, de wip en de talloze schommels, kinderen raken niet uitgespeeld. Ook de zandbak is favoriet, waar het schepje en emmertje is verzorgd. De mama’s, papa’s, opa’s en oma’s kunnen lekker zitten op de bankjes in de zon. Een heerlijke speelplek mét voetbalveldje en kabelbaan waar je met je kind(eren) heel goed een middag kan doorbrengen en nieuwe bewoners kan ontmoeten. Volg de Facebook pagina voor nieuws over de Torteltuin.

Kinderboerderij De Schaapskooi Bilthoven
Kinderboerderij de Schaapskooi is gelegen midden in Bilthoven. Het is de ideale ontmoetingsplek voor kinderen en volwassenen. Er zijn veel verschillende boerderijdieren om naar te kijken en om mee te spelen. Verder is er een speeltuin en een theehuis waar wat gedronken kan worden. De Schaapskooi is een onderdeel van de zorgorganisatie Reinaerde. Dit betekent dat de werkzaamheden gedaan worden door mensen met een verstandelijke beperking. Ze worden begeleid en ondersteunt door professionele begeleiders en vrijwilligers. De werkzaamheden zijn uiteenlopend, van het verzorgen van de dieren en het schoon houden van het terrein tot het werken in het theehuis.

Binnenspeeltuin Plezier
Indoorspeeltuin Plezier is 100% avontuur, speelplezier en heel leuk voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 10 jaar. De speelruimte is ruim en overzichtelijk ingedeeld. De toiletten worden door ons personeel schoon en fris gehouden. Je kan op het grote  parkeerterrein gratis parkeren.  Ze hanteren de corona maatregelen en je moet reserveren.  Reserveer je plekje hier.

Speeltuin Blik & Burgers heeft een mooie binnenspeelkamer gemaakt, waar de kleintjes heerlijk kunnen spelen.

• Als je kind heel graag bij het circus wil, organiseert Didom een Circusweek. Zo kan hij of zij in een paar dagen trucjes, kunstjes en acrobatiek leren. Bekijk hier alle informatie.

CircusSnor

• Als je toch lekker wilt binnen blijven, hier 10 knutseltips: 🍂🍁⚙

Of lekker herfstspelletjes doen: check ze hier.

Alle uitjes op een rijtje via deze link op Dagjeweg.nl: Kasteel de Haar, Militair Museum, Spoorweg Museum en andere leuke dagjes weg. 

Staat jouw uitje, idee of evenement er niet bij? Laat het ons weten! Mail naar redactie@dendolder.nl