Op wereld labyrint-dag 2020 (elk jaar op de eerste zaterdag van mei) leggen Greet, Kirsten en Hylkia een 7 pads labyrint in het Pleines bos. Het lijkt ons fijn om een plek te vinden in Den Dolder om een blijvend 7 pads labyrint te leggen, voor iedereen toegankelijk. Zou er zo’n plek in Den Dolder te vinden zijn, vragen zij zich af?

Op zondag 7 februari is er bij de Maria Christina kerk een hartlabyrint in de sneeuw op het grote parkeerterrein gelegd. Het hart staat staat voor liefde (Valentijnsdag binnenkort) en we willen hiermee iedereen een hart onder de riem steken in deze vaak lastige tijd. Er zijn vele vormen waarin een labyrint gelegd kan worden. De bekendste is het labyrint van Chartres in Frankrijk.

Wat is een labyrint: Een weg naar je Zelf
Vaak wordt gedacht dat een labyrint hetzelfde is als een doolhof.Het verschil ertussen is echter belangrijk. Een labyrint is een kruisingsvrij slingerend pad dat de loper in één weg naar het midden leidt en weer terug naar buiten. Anders dan in een doolhof hoef je geen keuzes te maken of je links- of rechtsaf zal gaan en kom je ook geen doodlopende paden tegen. In een labyrint vind je je weg. Het is het verschil tussen angst en vertrouwen. Het labyrint is een eeuwenoud symbool, dat ertoe dient om een ‘innerlijke reis’ te maken. Je kunt het zien als een vorm van loopmeditatie. Door je vaste bakens los te laten en je door de weg te laten leiden ontstaat er innerlijke ruimte, rust en balans. Je ontdekt de weg naar je Zelf.

Greet, Kirsten en ik hebben elkaar ontmoet in de moestuinen van Vereniging Eigen Oogst. Ze wonen alledrie in Den Dolder.