Het nieuwe koor in Den Dolder blijft zingen en heeft nu ook een naam!

Over twee weken houdt het nieuwe koor even een zomerstop. Maar de zangers en zangeressen gaan zeker door (en de dirigent ook!). Want het is veel te leuk om samen in je dorp een avondje te zingen. En met het gekozen repertoire – Wereldmuziek – kom je in andere sferen, zomaar op de maandagavond.

Het aantal ingestudeerde nummers groeit gestaag: driestemmig in het Frans, Slavisch of andere talen maar ook eenstemmig in het Italiaans, Engels en Nederlands. Voor de pauze bikkelen op de nootjes en de taal, na de pauze los in eenstemmige jukeboxnummers.  En dan weer naar huis op de fiets met in je hoofd nog het laatste liedje.

Deze foto van – een deel van – het koor maakte Klaas Haitsma. Het voltallige koor bestaat nu uit 5 mannen, 9 alten en 6 sopranen. Dirigent is Hans Viezee.

 

Er is nog veel in wording maar de leden hebben al wel democratisch een naam uitgekozen voor het koor: Met een vette knipoog naar serieuze zaken heet het  nu: Het Dolders Akkoortje… bewust dus met een t want zingen in Den Dolder heeft helemaal  niets met politiek te maken!

Wil je mee zingen na de zomer? Neem contact op met Grietje. Mail naar ikgvdb@gmail.com