Na een korte onderbreking van 1 jaar maakt de Stichting Cultuurpodium Den Dolder een doorstart

Cultuurpodium Den Dolder

Het Cultuurpodium Den Dolder is een niet-commerciële organisatie bestaande uit louter vrijwilligers Het werd in 2013 opgericht en heeft gedurende 9 jaar succesvol culturele activiteiten geprogrammeerd in de Maria Christinakerk. Het was meer dan een podium voor artiesten, het was ook een ontmoetingsplek. Een kleine greep uit een aantal hoogtepunten van de afgelopen jaren: Carel Kraayenhof, Matangi strijkkwartet met Bert van den Brink, Lenny Kuhr, Greetje Kauffeld, Amsterdam Sinfonietta Strijkkwartet en nog vele anderen.

Veel reacties

In 2022 heeft het vorige bestuur om financiële- en persoonlijke redenen de activiteiten gestaakt. Na een feestelijke afsluiting eind 2022 met Johnny Rosenberg samen met de West Coast Big Band, bereikten ons veel teleurgestelde reacties uit de gemeenschap van Den Dolder e.o. over het stoppen van het Cultuurpodium.

Enquête

Na een aantal brainstormbijeenkomsten hebben Dick van Lier en Johan Ehrlich besloten om een doorstart te onderzoeken. Zij verstuurden een enquête naar de 450 emailadressen van bezoekers van de afgelopen 9 jaar. De respons was 40% en meer dan 80% gaf aan dat er behoefte bestaat aan een Cultuurpodium in Den Dolder. De enquête was zo overtuigend dat werd besloten door te gaan met een nieuw bestuur met nieuwe ideeën samen met bestaande en nieuwe vrijwilligers. Zoals in de afgelopen jaren veel kleine middenstand uit Den Dolder is verdwenen waardoor het karakter van het centrum ingrijpend is veranderd, is het Cultuurpodium Den Dolder gelukkig gebleven.

Nieuw programma

Inmiddels heeft de artistieke commissie weer een programma voor het seizoen 2023-2024 geprogrammeerd. Op de als vanouds vrijdagavonden (13-10, 17-11, 15-12-2023 en 19-1, 16-2, 15-3, 12-4 en 17-5-2024) staan activiteiten gepland. Alle informatie is te vinden op de website van het Cultuurpodium

Openingsconcert op 13 oktober

Op 13 oktober opent het nieuwe seizoen feestelijk met een concert van de toptalenten: Pedano zusjes Maria (hobo, zang) en Anuschka (altviool) begeleid door Illia Fialko piano.

Het team van het Cultuurpodium Den Dolder ontvangt je graag weer op 13-10-2023 om 20.00 uur in de Maria Christinakerk in Den Dolder.