Burgemeester Langenacker van de gemeente Zeist maakt de komende maanden kennis met inwoners en organisaties.

Zo brengt zij een bezoek aan de dorpen Austerlitz, Den Dolder, Bosch en Duin en Huis ter Heide. Ook ontmoet zij inwoners uit diverse wijken in Zeist, zoals Vollenhove, Beukbergen, Sterrenberg, Zeist Noord, Zeist Oost, Zeist West en het centrum.

 Burgemeester Langenacker kijkt ernaar uit om inwoners persoonlijk te leren kennen en de unieke kenmerken en uitdagingen van elke buurt te ontdekken. Ze hecht veel waarde aan deze gesprekken met inwoners.

De kennismakingsmomenten geven mij de gelegenheid om niet alleen de inwoners te leren kennen, maar ook om de parels uit de dorpen en wijken te zien. Ook wil ik de gevoeligheden begrijpen en de pijnpunten zien die we samen moeten aanpakken. De input van inwoners is hierin van onschatbare waarde. Zij weten wat er echt speelt, en samen kunnen we daarop inspelen. Samen maken wij Zeist nóg mooier.

Naast het ontmoeten van inwoners maakt burgemeester Langenacker ook kennis met verschillende organisaties die actief zijn op diverse thema’s, waaronder levensbeschouwing, media, wonen en mobiliteit, duurzaamheid, cultuur, ondernemen, onderwijs en sociaal domein. Deze bijeenkomsten brengen organisaties samen en bieden de burgemeester de mogelijkheid om nog meer inzicht te krijgen in de uitdagingen en kansen binnen de gemeente Zeist. Zo kan er samen verder gebouwd worden aan een sterk en veerkrachtig Zeist.

Burgemeester Langenacker ontmoet als eerste inwoners uit Austerlitz. Deze kennismaking is gepland op vrijdag 22 maart 2024. De eerste themabijeenkomst heeft al plaatsgevonden, gericht op levensbeschouwing. Zij heeft daarbij gesproken met vertegenwoordigers van het Platform Levensbeschouwing en Religies, de Raad van Kerken en het Pastores Netwerk.