Helemaal bij de tijd met liederen van toen

Kun je wel een boost gebruiken? Kom dan zondag 25 juli om 15.00 uur naar de Willem Arntsz Hoeve. Onder de Julianaboom dienen alt-mezzo Eva Kroon en pianiste Heleen Vegter je dan een broodnodige dosis Vitamine Klassiek toe.

Eva en Heleen vonden elkaar vorig jaar online, maar nu gaan ze OFFline! Want wat is er mooier dan muziek samen beleven? Met het programma Vitamine Klassiek laten ze je zien en horen dat klassieke liederen verrassend actueel zijn.

Openluchtconcert

Een concert met klassieke muziek een stijve bedoening? Dan heb je het mis! Tijdens het vrij toegangelijke openluchtconcert hoef je je niet te houden aan de etiquette van de concertzaal. Je neemt gewoon je eigen kleedje of stoel mee en hoeft niet meer te doen dan te genieten. Zo was het ook bedoeld toen de liederen eind 19e eeuw geschreven werden: om dichtbij het publiek uit te voeren. Het enige verschil is dat we nu op gepaste afstand van elkaar moeten blijven.

Humor en romantiek

Liederen zijn verhalen en net als in het echte leven nemen ze je mee van het ene moment naar het andere. En ook componisten waren maar gewoon mensen. Henri Duparc, Gustav Mahler en Lili Boulanger stopten daarom humor in hun composities, waren soms heel serieus of in een romantische bui. Dat hoor je. Ook een verwijzing naar de natuur mag niet ontbreken natuurlijk, wanneer je je midden tussen het groen op de Willem Arntsz Hoeve toeft. Met de toelichting die Eva en Heleen geven surf je vanzelf mee op de golven van de muziek.

Steun Vitamine Klassiek

Dankzij de ondersteuning door het Fonds Podiumkunsten is dit concert vrij toegankelijk, maar het dekt lang niet alle onkosten. Wil jij je enthousiasme betuigen voor dit initiatief? Een vrijwillige bijdrage na afloop van het concert (contant of via een tikkie) wordt bijzonder op prijs gesteld en maakt het mogelijk dat de musici je blijven voorzien van Vitamine Klassiek.