Natuurlijk Den Dolder organiseert zaterdag 24 september een leuke workshop in Pelita. Voor iedereen die een gezonde leefstijl wil hebben en wil bijdragen aan zero waste in de keuken. We gaan leren inmaken en wecken.

Inmaken is een perfecte manier om gezonde hapjes te maken van restjes groenten, kruiden en fruit. En het is ideaal om de enorme voorraad groente uit de moestuin te verwerken en kosteloos te bewaren.
Een koelkast en diepvries zijn niet nodig en ook het fornuis hoeft nauwelijks aan. Inmaken en wecken zijn ook nog eens heel goedkoop.

Ervaring met koken is niet nodig. Iedereen kan inmaken. Wel belangrijk zijn de spelregels op het gebied van hygiëne en wecktemperaturen. Tijdens de workshop krijg je precies alle do’s en dont’s uitgelegd zodat je thuis meteen aan de slag kunt met het maken van groentehapjes en snacks. Zo heb je altijd iets lekkers op voorraad én een persoonlijk culinair cadeau voor een vriend of vriendin.

Deze workshop van Mijn Hollandse Keuken is geschikt voor vegetariërs en vegans. We werken uitsluitend met groenten, kruiden, specerijen, olie, azijn en champignons. De recepten en informatie van de workshop krijg je achteraf in de mailbox.

Wanneer: zaterdag 24 september van 14 tot 16 uur.
Kosten: € 25,- dat is inclusief 3 gevulde potjes (groenten op zoetzuur, uiencompote en kruidenolie/champignons).
Waar: Ontmoetingscentrum Pelita, Dr Ramaerlaan 2 in Den Dolder.
Inschrijven: stuur een mail naar natuurlijk@dendolder.nl.