Dit jaar niet op vakantie geweest? Of niet zo ver weg gereisd als je eigenlijk zou willen? Kom dan op zondag 5 september om 15.00 uur naar de Willem Artnsz Hoeve. Fluitist Mark Lotz brengt je met een werelds ensemble klanken uit Afrika, waarbij het moeilijk is stil op je stoel te blijven zitten. Want deze zomer bezoekt de wereld jou!

De Duitse fluitist Mark Alban Lotz reist deze zomer rond met een unieke serie concerten vol wereldmuziek: Mark my wor(l)ds. Een titel met een knipoog, want hij nodigt je uit niet alleen de wereld maar ook de verhalen uit die wereld in je op te nemen. De artiesten die hij uitnodigt komen uit de hele wereld: India, Syrië, Brazilië en Gambia, om samen muziek te maken. Ze waren eerder dit seizoen al te horen in Museum Speelklok in Utrecht.

Africa calls
Op 5 september word je getrakteerd op Afrikaanse klanken middenin het Hollandse groen. Mark Lotz neemt Jalli Lamin Kuyateh en Sandip Battacharrya mee naar Den Dolder. Met zang, de Afrikaanse harp (kora), bamboefluiten en de Indiase tabla (percussie) roepen zij een magische wereld voor je op. Want voor alledrie is de wereld hun thuis en die delen ze graag met je.

Steun de zomerconcerten
Dankzij de ondersteuning van de Gemeente Zeist is dit concert vrij toegankelijk, maar het dekt lang niet alle onkosten. Wil jij je enthousiasme betuigen voor dit initiatief? Een vrijwillige bijdrage na afloop van het concert (contant of via een tikkie) wordt bijzonder op prijs gesteld en maakt het mogelijk dat de musici en Toeven op de Hoeve je vaker kunnen meenemen op wereldreis.

Coronamaatregelen
Omdat we in september nog rekening moeten houden met de 1,5 meter zullen op het terrein zitplaatsen aanwezig zijn. Neem gerust je eigen stoel of kleedje mee, maar ga dan op gepaste afstand van anderen zitten. Zo zorgen we voor elkaar.

DE MUSICI

Koraspeler Jalli Lamin Kuyateh werd in 1964 geboren in Gambia, West-Afrika en komt uit een familie van Djeli’s. Zij zijn de schatbewaarders en vertellers die van generatie op generatie de verhalen over de tradities en geschiedenis van hun volk doorgeven. Naast de traditionele liederen die hij zingt, schrijft en componeert Jalli Lamin ook zijn eigen songs over de recente geschiedenis, sociale problemen, politiek, het leven, de liefde, en oorlog en vrede. Universele onderwerpen die iedereen raken.

Sandip Battacharrya groeide op in een muzikaal gezin in Benaras, India. Hij raakte geïnspireerd door de lessen die hij kreeg van een vooraanstaand meester van de tabla die de traditie van de tabla aan hem doorgaf. Hij trad op met de beste musici uit India, maar ook met sterren als Marie Boine, Ali D’janrose of Nederlandse artiesten zoals Erik Vloeimans, Ernst Reijseger en Erik Vaarzon Morel. Sandip componeerde muziek voor kindertheater, documentaires, balletvoorstellingen en voor zijn ensembles.

Zeister fluitist en componist Mark Lotz groeide op in Thailand en Oeganda. Sindsdien voert zijn honger naar muzikale avonturen hem naar alle uithoeken van de wereld, waar hij verschillende tradities leerde kennen om ze naar zijn eigen hand te kunnen zetten. Hij houdt van de samenwerkingen die ontstaan en de unieke klanken die daaruit voortkomen om via de muziek het leven te vieren. Mark werkte onder andere samen met Chris Potter, Don Byron, de Indiase Underground-ster Najma Akthar, de Cubaanse congalegende ‘Anga’ maar ook Nederlandse artiesten zoals Giovanca, Han Bennink of Werner Herzogs thuiscomponist en cellist Ernst Reijseger.

 

‘Mark Lotz is meer dan een veelgevraagd musicus in de wereld van de Europese Jazz. Hij is muziek, of dat nu jazz, klassieke of wereldmuziek is en geniet duidelijk van elke minuut!’ ~ Latin Jazz, USA