In de week van de mantelzorg, van 8 t/m 12 november, staan in de gemeente Zeist op verschillende locaties de schijnwerpers gericht op de mantelzorgers. In Den Dolder zijn alle mantelzorgers uitgenodigd op de koffie met een traktatie samen met beroepskrachten en vrijwilligers in Den Dolder.

Op de “dag van de Mantelzorg” woensdag 10 november, zijn mantelzorgers uitgenodigd op de koffie met een traktatie samen met beroepskrachten en vrijwilligers in Den Dolder.
Locatie: Pelita, van 13.30 tot 15.00 uur.

De stadsdichter van Zeist, Diet Groothuis, is ook aanwezig om haar gedicht voor te dragen dat is geschreven in het kader van de Dag van de Mantelzorg. Ook is er voor alle mantelzorgers een kleine attentie.

Mantelzorg in de buurt  – Mantelzorg geeft voldoening maar kan ook extra zorgen geven. Op 10 november, de Dag van de Mantelzorg, zien we je graag verschijnen in Pelita.

Soms kan je de dingen niet meer doen waar je samen met je naaste veel plezier aan beleefde. Maar ook als er voortdurend veel geregeld moet worden en jouw nabijheid noodzakelijk is kan dit van invloed zijn op je hobby, je werk of de aandacht voor je gezin.  Het praten en delen van mantelzorg is ingewikkeld omdat anderen (kinderen, vrienden, buren) ook hun zorgen hebben of druk zijn met van alles. Maar is dat ook zo? En hoe kan je in contact komen met bv mensen in jouw buurt voor de gezelligheid maar ook die iets voor jou willen of kunnen betekenen.
Daarover kan deze middag het gesprek aangegaan worden met o.a. medewerkers van MeanderOmnium en het Sociaal team. Meer informatie en aanmelden kan via de website www.mantelzorgzeist.nl

*) Afhankelijk van de geldende richtlijnen zal er een Coronacheck plaatsvinden via QR-code of op papier.

Komt de dag je niet uit dan staat er een bakje koffie met iets lekkers klaar op een andere locatie van MeanderOmnium. Het programma staat op www.mantelzorgzeist.nl