Zaterdag 20 april kan iedereen vanaf 8 jaar terecht in de Maakplaats om iets moois te maken. Bijvoorbeeld iets voor Koningsdag, een insectenhotel of knikkerbaan timmeren. Of misschien heb je wel een eigen idee?

Tussen 11.00 en 15.00 kun je binnenlopen op Dolderseweg 79a. Daar is ook de bloemenkraam én het Repair Café maar de Maakplaats vind je binnen en dan de trap af.

We hebben werktafels, gereedschap, hout, spijkers en schroeven en helpen je op weg. We vragen een vrijwillige bijdrage (voor de materialen en het gebruik van het gereedschap en de ruimte).
Hoe leuk is het bij zo’n inloop? Zie het verslag hieronder!

Veel gemaakt tijdens eerste Maakplaats

Overal gemoedelijke geluiden van zagen, timmeren en kinderstemmen. Trots laat een meisje van 9 haar knikkerbaan zien. Onder begeleiding van haar moeder heeft ze een hele boel spijkers in een plankje geslagen. “Eerst liep de knikker wat te langzaam naar beneden en bleef hij hangen, maar toen hebben we de helling wat steiler gemaakt, kijk!” Trots laat ze zien hoe de knikker over een spijkerbaantje naar beneden rolt. Het lijkt wel of de spijkers zingen

De deelnemers aan de eerste Maakplaats in de Werkplaats zijn jong en oud. Iedereen is enthousiast en wil volgende maand weer terugkomen. Dan gaan we aan de slag met het maken van een insectenhotel. Hiervoor zoeken we nog restmaterialen die voor de Werkwinkel in de houten kist ingezameld kunnen worden. Denk aan holle pijpjes bamboe, plankjes, lege conserven blikjes etc.

grijze scheepskist op de stoep voor de Werkwinkel voor het inzamelen van materiaal en gereedschap.

Inmiddels hebben veel bewoners van Den Dolder de inzamelkist al weten te vinden. We kregen wol, houten plankjes, tweedehands goed gereedschap en lapjes stof. Doordat de Maakplaats werkt met ingezameld restmateriaal krijgen spullen die anders weggegooid worden of op zolder verstoffen nu een tweede leven!

In de middag schuiven nog twee twintigers aan die met houtbewerking en kralen aan de slag gaan. Het is drie uur hoogste tijd om op te ruimen en alle gereedschappen weer op de juiste plek op te hangen. Het houtschaafsel vegen we bij elkaar. De vrijwilligers zijn tevreden en kijken uit naar de volgende Maakplaats.

(Advertentie) Houten bord aan de muur vol met gereedschap zoals hamers, sleutels en zagen.