Typisch is in het bosrijke Den Dolder, met arbeiderswoningen, dure villa’s, en -aan de overkant van de weg- het terrein van de Willem Arntsz Hoeve, waar al meer dan 100 jaar mensen met een beperking zorg krijgen. Hoe vormen zulke verschillende mensen samen een dorp?

Aflevering 8 donderdag 4 maart 2021

Tjarda heeft een visuele beperking en zit in de gemeenteraad. Dat levert problemen op omdat ze niet even snel iets kan opzoeken of nalezen. En daarom heeft ze nu een assistent. Hun politieke voorkeur loopt uiteen maar verder kunnen ze t uitstekend met elkaar vinden.

Bij Anton van boekbinderij Patist nemen twee collega’s afscheid. Daarom organiseren ze een borrel op afstand in de zaak.

Annemiek en Matthijs hebben eigenlijk te weinig ruimte in hun huis voor het kinderhospice. Daarom willen ze graag uitbreiden, maar de buren liggen dwars. Nu proberen ze binnenskamers zò te verbouwen dat de ruimte nog beter benut wordt.

Anne woont anti-kraak in een gebouw met een zee aan ruimte van trappen en gangen. Haar werk als cabaretier ligt nu helemaal stil en om de tijd te doden gaat ze midgetgolfen in eigen huis, met vriend Thijs. Daar maken ze voor zichzelf een show van.

Meer lezen of de trailer bekijken, check het hier.

*) Gidsteksten van BNNVARA