Typisch is in het bosrijke Den Dolder, met arbeiderswoningen, dure villa’s, en -aan de overkant van de weg- het terrein van de Willem Arntsz Hoeve, waar al meer dan 100 jaar mensen met een beperking zorg krijgen. Hoe vormen zulke verschillende mensen samen een dorp?

Aflevering 2 maandag 23 februari 2021*)

Midden door het kleine dorp Den Dolder loopt een spoorlijn met een station. Een uitkomst voor Tjarda, die een ernstige visuele beperking heeft en zo toch onafhankelijk is. Ze heeft een gezin, een baan en zit voor de VVD in de gemeenteraad. Hoe krijgt ze dat allemaal voor elkaar?
Op het bedrijventerrein van Den Dolder is de firma Brickr gevestigd, waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt hun ziel en zaligheid leggen in het opnieuw sorteren en compleet maken van Lego.
Koen en Dees zijn allebei kunstenaar en wonen op het terrien van de Willem Arntsz Hoeve. Ze maakten stickers met de tekst: ‘Als ik gek ben, wil ik niet gestoord worden’, om aan te geven: iedereen hoort erbij.
Björn is gitarist, docent en gescheiden vader van twee dochters. Hij geeft les op het Tech College, een ROC voor technische beroepen. Hij geeft nu online-les en alle leerlingen zitten thuis achter de laptop. Maar dat valt nog niet mee, als je juist met je handen wilt leren werken.

Meer lezen of de trailer bekijken, check het hier.

*) Gidsteksten van BNNVARA