Verlies is iets waar iedereen mee te maken krijgt. Hoe je omgaat met dat verlies, hoe je rouwt, dat is voor iedereen verschillend. Wat heb je zelf nodig bij rouw, wat werkt voor jou? Hoe kun je iemand steunen die te maken krijgt met verlies? Dat komt deze avond aan bod.

Iedereen krijgt in meer of mindere mate te maken met rouw en verlies. Afscheid moeten nemen van iemand waar je zielsveel van houdt, is enorm verdrietig. En ook andere vormen van verlies hebben impact op het leven. Denk aan een relatie die uitgaat, een scheiding, of omgaan met een (chronische) ziekte.

Wanneer je zelf te maken krijgt met rouw, weet je soms niet wat je overkomt. Misschien wordt je overspoeld door emoties of ben je juist lamgeslagen. Iedereen rouwt op zijn eigen manier, maar je vraagt je soms af, is dit normaal?

Ook praktisch staat de wereld op zijn kop. Er is zo duidelijk een voor en een na. Hoe kom je de dag door? Hoe werkt verdriet door in een gezin, hoe gaat ieder om met het eigen verlies? Hoe ga je om met feestdagen, met weer op vakantie gaan? Met goed bedoelde adviezen uit je omgeving? Hoe bouw je je leven weer op en neem je de liefde voor wie je mist daarin mee?

Uit ervaring weet ik hoe het is om bij groot verlies uit het veld te worden geslagen. Het is dan zo fijn om passende steun te ervaren uit je omgeving en weer langzaam op adem te komen. Dat het verdriet er gewoon mag zijn en niet opgelost hoeft te worden. Maar dat er wel handvatten zijn voor het omgaan met verlies. Bij het Praat Hof delen we kennis en verhalen over rouw en verlies, omdat dat zo belangrijk is. Praat of luister mee!

Aniek Bax heeft in 2021 de opleiding Verlieskunde afgerond aan HBO Drechtsteden en is ‘luisterend oor’ op het gebied van rouw en verlies.

Locatie en kosten: Rosa | kookleslokaal | €7,50
Malakkastraat 6
3531 HM UTRECHT (Lombok)
Tijden: inloop vanaf 19:45u, aanvang 20:00u tot 21:30u

Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar info@hofvanhovenkamp.nl

Voor op de agenda:
Naasten van narcisten, 27 februari (Utrecht)
Rouw en verlies, 5 maart (Utrecht)
Rouw en verlies, 18 maart (Utrecht)
Naasten van narcisten, 26 maart (Utrecht)
Buitendag + workshop, naasten van narcisten, 13 april (Zeist)
Buitendag + workshop, rouw en verlies, 20 april (Zeist)

Hof van Hovenkamp organiseert Team- Hei- en Strategiedagen en Buitendagen (re-integratie) voor organisaties met een 100% buitenervaring. Kijk voor meer informatie op de website.

(Advertentie)