“Textiel op de Valreep”

Wiea van der Zwan-Oosting

Anneke Spijker

Marij Staal-Hendrickx

Ellie Marbus

4 textielkunstenaars exposeren in het Pinksterweekend, 27, 28 en 29 mei in De Galerie De Gehoorzaal van de W.A. Hoeve, Vijverhof 41 in Den Dolder.

Wiea v.d. Zwan-Oosting, Zeist, wordt geinspireerd door geologie en architectuur en werkt met mixed media. Textiel, garens, papier, vezels en alles wat onder de naaimachine kan, verwerkt zij in haar wand, -objecten.

Anneke Spijker, Zeist, laat zich inspireren door de bomen, mossen en bloemen in haar omgeving. Textuur, structuur en ritmes zijn de uitgangspunten van haar werk. Vilt is haar medium.

Ellie Marbus, Baarn, laat zich inspireren door foto’s, vormen en structuren in de natuur, boeken, musea, mensen, kinderen, muziek en andere kunstenaars. Er ontstaat een beeld van binnenuit terwijl ze aan het werk is en dit beeld bouwt zij dan verder uit tot ze het gevoel heeft dat het klopt. Ze werkt met gemengde technieken.

Marij Staal-Hendrickx, Voorburg, haalt haar inspiratie uit de lijnen die ze overal om zich heen vindt. Lijnen, recht, gebogen of in cirkels bieden rust voor de geest. Ze vormen het uitgangspunt voor de textiele werken met vilt, parels en mixed media.

Exposities (stichtingparts.nl)