Op zondag 20 februari van 14 tot 16 uur kan iedere inwoner kennismaken met Zadenbieb Den Dolder. Een nieuw initiatief waar je kosteloos biologische zaden kunt lenen en ruilen. In de bieb vind je zaden van groenten, kruiden en bloemen.

Waarom een zadenbieb
We willen inwoners aanmoedigen om zelf groente, kruiden en bloemen te gaan kweken door kosteloos zaden ter beschikking te stellen. Zaden zijn een bron van leven voor mens en dier en maken gezond en lekker eten mogelijk. Leuk om samen met kinderen of met de buurt te gaan kweken.

Hoe werkt het
In wijkservicepunt Pelita (Dr. Ramaerlaan 2) staat een bak met zakjes zaad. Iedereen is welkom om maximaal 3 zakjes zaad per maand te ‘lenen’. We noemen het ‘lenen’ omdat we graag na de bloei een deel van de zaden van de betreffende plant terug willen hebben. Deze stoppen we dan weer in de zadenbieb zodat er altijd aanbod is.

Een paar spelregels
1. Je mag maximaal 3 zakjes per maand meenemen.
2. Vul het logboek in zodat we kunnen zien wat we moeten aanvullen.
3. Zaaien en kweken: Gebruik géén kunstmest of bestrijdingsmiddelen.
4. Oogst de zaden na de bloei en breng een deel van de zaden naar de Zadenbieb.
5. Zaden brengen: Doe de zaden in een envelop en vermeld daarop de naam en het jaar van de zadenoogst.

De zadenbieb in Pelita is iedere dinsdag en donderdag geopend. We houden ons van harte aanbevolen voor het inbrengen van biologische zaden van groenten, kruiden en bloemen.

Heb je vragen, stel ze via natuurlijk@dendolder.nl.

Wil je op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen van de Zadenbieb en eventuele activiteiten die worden georganiseerd? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van DenDolder.nl.