Tijdens het open monumenten weekend bent u van harte welkom in en rond de vele fraaie monumentale panden op de Historische Middenas van de Willem Arntz Hoeve in Den Dolder. Open van 11.00 tot 16 uur

In de Gehoorzaal: 9 en 10 september expositie Historische vereniging Den Dolder, P’Arts kunstenaars en leden van de Toets uit Zeist.

Zaterdag 09 september :  Monumentaal bouwen met karton

Al klaar staat, midden in de gehoorzaal de duiventoren die vroeger op fabrieksterrein de Duif stond. Op dat zelfde terrein stond ook een watertoren en hoge schoorsteenpijpen. Eromheen wellicht hoge huizen met uitkijktorens en …….

Torenhoog mag het worden en het is de dag erna nog te bewonderen.

Voor jong en oud. Kinderen tot 7 jaar onder begeleiding.

Zondag 10 september om 14 uur In de Gehoorzaal de bekendmaking Winnaar van de Prijsvraag Zomerexpo : wie wint dat schilderij of die tekening gemaakt tijdens de opening van de zomerkunst expositie.

In het BedrijfsgebouwAtelier Marc Brussee

Zaterdag 09-09 opent Marc de deuren van zijn atelier voor bezoekers en zet  een aantal beelden neer.

Zondag 10-09  staat Marc  met Zwaard en Boog met een middeleeuws strijdkampement op het veld tegenover zijn atelier. Met helmen en harnassen en wapengekletter laten ze op het hele uur vechtshows zien.

Op de zondag wordt er, aanvullend op het middeleeuwse thema, door een viertal spelers van “Goed idee” ieder half uur een geïmproviseerd theaterstukken neergezet.

In meerdere P’Arts ateliers  bent u dit weekend welkom. Ook in de ateliers achter het Ketelhuis.

Verder ook dit weekend  op de WA Hoeve:

Directiegebouw : open atelierruimtes van Koen en Dees Wilgehof-Sodaar . Met op zondag  om 12 uur het Blauwe Podium. (amateurzangers met Guus Westdorp, zangers kunnen zich nog aanmelden voor 7 september : op de hoeve · toevenopdehoeve )

Doorlopende filmvoorstelling in Den Dollywood.

Ketelhuis : presentatie plannen BPD

De historische moestuin : doorlopende rondleidingen .

Badhuis Willem Arntz Hoeve

Het gehele programma monumenten weekend Zeist vind je op : Zeist – Open Monumentendag