In het weekend van 9 en 10 september 2023 is het Open Monumentendag. Verschillende monumenten op het terrein van de Willem Arntszhoeve in Den Dolder zijn dan vrij te bezichtigen. De deelnemende monumenten zijn open van 11:00 tot 16:00 uur (tenzij anders aangegeven).

Op zondag 10 september tussen 11.00 en 16.00 uur is ook de Bloementuin Den Dolder geopend. Kom onze prachtige tuinen en kassen bekijken en zelf een nazomerboeket plukken. Je bent van harte welkom. De rest van de Willem Arntzhoeve is natuurlijk ook de moeite waard om te verkennen. Kijk op de website voor alle informatie en links!

In de Maria Christina kerk is de Wereldwinkel aanwezig en wordt er een kinderactiviteit gedaan.
Ze zijn open tussen 11.00 en 16.00 uur.

Feestelijke opening van de Dorpstuinderij
We grijpen Open Monumentendag aan voor een feestelijke opening van onze Dorpstuinderij.
Want de Bloementuin Den Dolder is niet alleen een plek waar vrijwilligers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt actief zijn.
De Dorpstuinderij is er voor Den Dolder, een ontmoetingsplek rondom duurzame lokale tuinbouw, gezonde en lokale voeding, natuur, milieu en klimaat middenin én met het dorp.

Op zondag 10 september is de theetuin van de Dorpstuinderij geopend van 11.00 -16.00 uur.
Je kunt door de tuinen struinen, een boeketje plukken, groenten oogsten of gewoon lekker toeven in de kruidentuin en genieten van een thee uit eigen tuin of gewoon koffie met iets lekkers.
We hebben doorlopende workshops; kaarten maken met droogbloemen en feestslingers voor de vogels! en de kinderen kunnen spelen in de zandbak. De werkbegeleiders en vrijwilligers zijn aanwezig om je welkom te heten en je alles te vertellen over de mogelijkheden van de Dorpstuinderij.

Flyer Bloementuin Den Dolder Dorpstuinderij A5 online V1

Open Monumentendagen in Zeist

Peter de la Mar heeft namens erfgoedkoepel Geheugen van Zeist het programma samengesteld:

“Ik ben heel blij met het gevarieerde aanbod dit jaar. Van bekende toppers als Slot Zeist en de Oude Kerk tot nieuwe parels als buitenplaats Oud Zandbergen en de voormalige Zilverfabriek aan de Karpervijver. In totaal doen liefst 45 monumenten mee in Zeist, Austerlitz, Huis ter Heide en Den Dolder.

Met dank aan honderden vrijwilligers kun je bij veel monumenten bovendien genieten van allerlei extra activiteiten: rondleidingen, optredens, exposities en nog veel meer. Het volledige programma is hier te vinden op. Hier is tevens een handig meeneemboekje te downloaden. Peter: “Het boekje kan vanaf 1 september ook worden opgehaald in de Publiekshal van de gemeente Zeist en in Slot Zeist. Maar let op: er kunnen nog wijzigingen in het programma nodig zijn. Check daarom kort van tevoren nogmaals de website.”