Het is alweer bijna een halfjaar geleden dat Buurderij de Bloementuin haar deuren opende op het terrein van de Willem Arntszhoeve. Inmiddels heeft dit korte keten initiatief meer dan 300 inschrijvingen en kunnen de “Buren” (klanten) wekelijks hun lokale producten ophalen. Op 30 juni is er van 17:00 tot 19:00 een Open Avond op de Distelvlinder 6 in Den Dolder. Alle buurtbewoners zijn van harte welkom.

Bij de Buurderij kun je elke week uiterlijk dinsdag online producten bestellen bij lokale “Boeren” (producenten). Deze producten staan op donderdag tussen 17:00 en 19:00 voor je klaar op Distelvlinder 6 in Den Dolder. Linde de Vries, initiatiefnemer van de Buurderij in Den Dolder verwelkomt je elke week samen met haar vrijwilligers. Bestellen kan via de website van Boeren en Buren.

Linde is inmiddels een halfjaar aan de slag met de Buurderij, tijd om dit te vieren vindt ze: “Voor mij voelt het al veel langer, al met al ben ik met de voorbereidingen een jaar bezig met de Buurderij. Dit is echt een behoorlijk uit de hand gelopen hobby. Ik ben bij alle Boeren langs geweest. De meesten heb ik op de fiets kunnen bezoeken! Voor de Boeren is het even een omslag in de manier van werken, zij komen zelf de producten brengen. Daar staat tegenover dat ze zelf de prijs mogen bepalen hier een eerlijk aandeel van ontvangen, namelijk 80%.”

De grootste uitdaging was om ook groente in het aanbod te krijgen. “In januari was dat zeker niet het meest ideale moment. Wat we ons moeten beseffen is dat hier een hele voorbereiding aan vooraf gaat in het zaaiplan. Ik ben heel blij en ook stiekem best een beetje trots dat inmiddels meerdere groenteboeren uit de omgeving leveren aan de Buurderij.” De grootste uitdaging nu is om nog een stukje verder te groeien en wekelijks een redelijk stabiel aantal bestellingen te krijgen. Zo weten de Boeren ook waar ze aan toe zijn. Nu zijn dat er meestal rond de 25 per week, maar in vakanties hangt het soms opeens rond de 15.

Op de Open Avond zullen ook enkele nieuwe Boeren aanwezig zijn. Veel van de Boeren hebben proevertjes bij zich, zodat je alvast kennis kunt maken met hun product. De Boeren vertellen je ook graag meer over hun werkwijze. Je kunt je bestelling komen ophalen, maar ook zonder bestelling ben je op de Open Avond van harte welkom.”

Praktische informatie
Datum Open Avond: 30 juni 2022
Tijd: 17:00-19:00 uur
Adres: Distelvlinder 6, Den Dolder

Alle informatie over Buurderij de Bloementuin is te vinden op de socials (Instagram, Facebook en LinkedIn). Meer informatie over het concept van de Buurderij en bestellen kan via de website (https://boerenenburen.nl/nl/assemblies/13687)