Op zaterdag 8 juli tussen 10:00 en 16:00 uur opent NBV Zeist haar deuren tijdens de Landelijke Open Imkerijdagen. Bezoekers zijn welkom in de bijenstal op Landgoed de Wulperhorst en krijgen van de aanwezige bijenhouder een kijkje in de bijenkast. Daarnaast vertelt de imker je graag over de wondere wereld van honingbijen. Toegang is gratis!

In de buurt

De Landelijke Open Imkerijdagen is een initiatief van de Nederlandse Bijenhoudersvereniging (NBV) waarbij wij als lokale vereniging graag aansluiten. Tijdens de open dag verwelkomen we belangstellenden van jong tot oud en vertellen we over de werkzaamheden als imker. Uiteraard geven we graag advies over hoe jij de bijen kunt helpen. Daarnaast verkopen wij honing van onze lokale bijen en kan je je eigen kaars maken van bijenwas!

Belang van bijen

Insecten en in het bijzonder bijen zijn volop in het nieuws. Vooral hun leefomgeving en daarmee het aanbod van dracht ofwel voedsel staat onder druk. Bijen zijn onmisbaar, met name omdat zij als bestuivers van groot belang zijn voor vele soorten groenten en fruit, maar ook voor bloemen, planten en bomen in onze natuur. Het is daarom van groot belang onze omgeving zo bijvriendelijk mogelijk te maken. Bijvoorbeeld door het planten van allerlei bloeiende gewassen waar nectar en stuifmeel kan worden verzameld.

Mooie hobby

Tijdens de Open Imkerijdagen openen we deuren die normaal gesloten blijven voor publiek en nemen we samen een kijkje in de bijenkast. Je zult zien dat bijenhouden een geweldige hobby is waar veel bij komt kijken. We nodigen je daarom graag uit op zaterdag 8 juli. Je kan de bijenstal vinden door te navigeren naar de Tiendeweg 12 te Zeist, vervolgens staat met pijlen de looprichting richting de bijenstal aangegeven. Er is geen parkeergelegenheid bij de bijenstal, dus kom lopend of op de fiets.

Graag tot dan!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Erik van den Hoorn
06-44854254

erik@vandenhoorn.nu