Wil je meer weten over bijen en bijen houden? Kom dan op zondag 14 juli naar de Landelijke Open Imkerijdagen van de NBV. Ook de afdeling Zeist doet mee. Bezoekers zijn tussen 10.00 – 16.00 uur welkom in de bijenstal op Landgoed de Wulperhorst in Zeist. Daar vertellen onze bevlogen imkers jou alles over de wondere wereld van de bijen en mag je een kijkje nemen in een bijenvolk. De toegang is gratis. Mis het niet!

De Landelijke Open Imkerijdagen is een initiatief van de Nederlandse Bijenhoudersvereniging (NBV). Als NBV-afdeling Zeist sluiten wij daar graag bij aan. De Open Imkerijdag is er voor jong en oud. Onze imkers staan klaar om je alles te vertellen over bijen en bijen houden. Natuurlijk geven we je ook graag advies over hoe jij bijen kunt helpen. Verder verkopen wij heerlijke honing van onze bijen en kan je je eigen kaars maken van echte bijenwas!

Bijen zijn onmisbaar

Insecten en in het bijzonder (wilde) bijen zijn volop in het nieuws. Hun leefomgeving staat onder druk waardoor er te weinig voedsel voor hen is. Daardoor neemt hun aantal af. Een groot probleem. Want bijen zijn niet alleen onmisbaar voor de bestuiving van bloemen en planten in de natuur, maar ook van al onze voedselgewassen zoals vele soorten groenten en fruit. Door je omgeving zo bij-vriendelijk mogelijk te maken, kun je bijen helpen. Plant bijvoorbeeld allerlei bloeiende bomen, struiken en planten waar bijen hun voedsel (nectar en stuifmeel) kunnen verzamelen.

Kijken in een bijenkast

Grijp je kans om tijdens De Open Imkerijdagen alles over bijen en bijen houden te weten te komen. Neem samen met een van onze imkers een kijkje in een bijenkast en laat je verrassen door de veelzijdigheid van het imkeren. Je vindt onze bijenstal door te navigeren naar de Tiendweg 12 te Zeist. Daar volg je de pijlen naar de bijenstal. Bij de bijenstal is geen parkeergelegenheid, dus kom lopend of op de fiets. We zien je graag!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Erik van den Hoorn
06-44854254

erik@vandenhoorn.nu