Een verkeersveilig, bereikbaar en leefbaar Den Dolder: dat is waar de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders graag samen met u aan werken.

Op dinsdag 6 juni van 19:00 tot 20:30 uur presenteren wij het advies tijdens een online informatiebijeenkomst. Voor deze bijeenkomst (die ook wordt opgenomen) moet u zich vooraf aanmelden.

Reageren op het advies

We horen graag wat u vindt van het advies (zie ook hieronder). Dit kan op 3 manieren:

  • Via de chat tijdens de online informatiebijeenkomst.
  • Van 7 tot 21 juni online reageren op Om Zeist.
  • Tijdens het inloopmoment op 7 juni van 19.00 tot 20.30 uur in de Maria Christina Kerk (Dolderseweg 123). Dan kunt u ook vragen stellen aan het projectteam.

Waarover adviseren we?

Concreet adviseren we een oplossing voor:

Noord:
Aanpassing van het kruispunt van de Pleineslaan met de Provinciale Weg. Ook krijgt de Willem Arntszhoeve een aansluitingsweg op deze N238.

Zuid:
Een nieuwe verbinding voor auto’s tussen de Provinciale Weg en het centrum. Ook de toekomstige Politieacademie krijgt een toegangsweg.

Centrum:
De spoorwegovergang wordt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Hierbij proberen we om verkeer en verblijf op een prettige en veilige manier te combineren.
Ook is gekeken wat het advies betekent voor openbaar vervoer en landbouwverkeer.

Hoe verder?

Het advies wordt samen met alle reacties aangeboden aan het college van burgemeester en wethouders. Dat college neemt naar verwachting begin juli een besluit. Daarna neemt de gemeenteraad een besluit. Dit verwachten we in oktober 2023.