In het weekend van 10 & 11 september is het Open Monumentendag. In Den Dolder doen acht bijzondere monumenten mee. Stel vragen, kijk en geniet van: de Maria Christinakerk, begraafplaats Het Stille Hofje. Op de Willem Arntsz Hoeve staan het oude badhuis, de historische moestuin met warmtemuur, tuinderij Uit de Kluiten, het directiegebouw, de gehoorzaal en de bloemenkas met De Buurderij. Ook voor kinderen is het leuk!

Voor kids
Er is van alles te doen in Den Dolder, want het is Open Monumentendag. Je kunt in de Maria Christina Kerk een vredesduifje van papier knutselen, een wenssteen versieren en een kleurplaat inkleuren. En je kunt zaterdag en zondag zien hoe je een zeepje maakt en dan mag je er eentje uitzoeken en meenemen!

En Meer!
Keramiek van Silene van Waveren; Schilderijen van Anneke Lasterie. Expositie Historische Vereniging Den Dolder;

Zondag 13.30 uur en 15.00 uur: concert Zeister Kamerkoor. Knutselen en zeep. Op beide dagen is ook de wereldwinkel aanwezig.

10 en 11 september 2022 – MC kerk, Dolderseweg 123b. Za: 11.00-16.00 uur; Zo: 12.00-16.00 uur. Kosteloos.

Er zijn ook activiteiten bij de andere zeven monumenten van Den Dolder: Het Stille Hofje, Badhuis/brandweerpost, historische moestuin, tuinderij Uit de Kluiten, Directiegebouw, Gehoorzaal en de Bloemenkas met De Buurderij. Zie: www.openmonumentdag.nl of www.dendolder.nl.

Alle monumenten zijn prima met de fiets of benenwagen te bezichtigen. Voor nieuwkomers in DD of voor zij die al een tijdje weg zijn uit hun geboortedorp is dit een ideale gelegenheid om alles te bekijken. Bekijk alle deelnemende monumenten.

Als u alle monumenten te voet wil zien is dat een wandeling van ca. 4,5 km.