Mantelzorg is iets wat vaak geleidelijk je leven insluipt. Je ouders worden ouder. Eerst deed je af en toe wat boodschappen voor hen of ging je mee naar de huisarts. Voor je het weet is het bijna iedere dag raak en zit je tot over je oren in de ziekenhuisafspraken en regeltaken.

Het kan zijn dat je met vragen zit op het gebied van zorg en ondersteuning: dat kan gaan over het regelen van zaken voor je naaste zoals personenalarmering, dagbesteding, huishoudelijke hulp, het aanvragen van een PGB of andere voorzieningen. Of je loopt tegen vragen aan in verband met je werk, wat lastig te combineren is met het mantelzorgen. Van welke regelingen kun je als werkende mantelzorger gebruik maken?

En soms zit je er gewoon even doorheen. Dan wil je je verhaal kwijt.

Bij het Mantelzorg Café kunnen mantelzorgers uit Den Dolder terecht voor een luisterend oor, maar ook voor praktische tips en adviezen op het gebied van zorg en ondersteuning voor de naasten voor wie zij mantelzorgen. Elke woensdagochtend organiseert Annemieke Bol, mantelzorgmakelaar en mantelzorgcoach, het Mantelzorg Café van 10.00-12.00 uur in de Huiskamer van de Werkwinkel aan de Dolderseweg 79A. Mantelzorgers uit Den Dolder zijn welkom voor een luisterend oor, maar ook voor praktische tips en adviezen op het gebied van zorg en ondersteuning voor de naasten voor wie zij mantelzorgen.