De Bijenstichting en Stichting Bijenvrienden roepen voor het achtste jaar particulieren, gemeenten, agrariërs, scholen en andere grondbezitters op om bloemstroken aan te leggen zodat er één groot bloemenlint voor bijen ontstaat. Doe ook mee!

Met deze actie wil de Bijenstichting gedurende een langere periode, van half februari tot eind april aandacht voor het voedselaanbod en de nestelgelegenheid van bijen. Door duurzaam zaai- en plantgoed te gebruiken in de eigen tuin kan iedereen meehelpen een beter voedselaanbod voor de bijen te regelen.

Hoe doe je mee? Koop een bijenhotel en zaai bloemen in je tuin!

https://www.thepollinators.org/nationale-zaaidag/praktische-info

En haal gratis zaadjes op. Bekijk hier waar dat kan!

Zaaidag in Den Dolder

Met deze actie roept de Bijenstichting burgers en bedrijven op om het estafette stokje op te pakken, in actie te komen met een leuk tuinplan voor je eigen tuin of samen met de buurt een plan te maken.

Harm Edens roept op om om van jouw tuin een lekkere B&B te maken.

We doen dit om het leefmilieu van bijen te verbeteren en het stokje door te geven aan de volgende.

Alle Bed & Breakfast voor Bijen initiatieven komen op een kaart van Nederland. Bekijk dat hier.

Start een B&B initiatief in je eigen tuin of een gemeenschappelijke tuin

Als initiatiefnemer kun je:
Zelf het initiatief nemen (eigen financiering) om lokaal te zaaien/planten en bijenhotels te plaatsen in je eigen tuin of in gemeenschappelijke ruimten.
Zelf een inzamelingsactie starten via het speciale donatieplatform om hiermee je eigen initiatief of dat van anderen in de buurt financieel te steunen.

Meld je aan via de pagina van Nationale Zaaidag.

Of volg het evenement op Facebook.