De 2e etappe van La Vuelta Holanda leidt door drie provincies op zaterdag 20 augustus. Na de start in ’s Hertogenbosch rijden de renners via Rhenen de provincie Utrecht in. Vervolgens rijden ze via Achterberg, Elst, Amerongen, Overberg, Renswoude, Scherpenzeel (provincie Gelderland), Woudenberg, Maarn, Doorn, Driebergen, Zeist, nogmaals Woudenberg, Leusden, Amersfoort, Soesterberg, Huis ter Heide, Bosch en Duin en De Bilt om vervolgens te eindigen in Utrecht.

De renners doorkruisen maar liefst 34 Nederlandse gemeenten. Hierna gaat de Vuelta verder in Spanje.

De start is bij de Citadel in Den Bosch en in de geneutraliseerde zone peddelen de renners langs de Markt, de Parade, het Wilhelminaplein, de Onderwijsboulevard en de Oude Engelenseweg, waarna de vlag voor de officiële start wappert bij de Brabanthallen. Vervolgens zetten de coureurs noordwestwaarts koers naar het Land van Heusden en Altena. Vlak voor de Biesbosch gaat het weer de andere kant op. Via Zaltbommel buigt de route af naar het noorden.

De renners steken de Nederrijn over en komen over de Amerongse Berg. Op het klimmetje van 1,1 kilometer à 4,7% zijn de eerste bergpunten van de Vuelta te winnen.De route vervolgt via Scherpenzeel en Woudenberg. Na een ommetje over de Utrechtse Heuvelrug – Austerlitz, Driebergen, Doorn – gaat het via Leusden, Amersfoort, Soest en Zeist naar het slotcircuit in Utrecht.De streep is getrokken bij Utrecht Science Park, aan de oostkant van de stad.

De 2e etappe van de Vuelta start om 13.15 uur en de race finisht naar verwachting rond 17.20 uur.

Zelf een route fietsen? Check het hier: Fietsroute in de sporen van La Vuelta Holanda in de omgeving van Zeist.
Fiets een van de vier recreatieve Vuelta routes die zoveel mogelijk het parcours van de Vuelta volgen.