Kobra Ensemble (vocaal)

Een klassiek geschoold ensemble dat het theatrale niet schuwt.

Zaal open: 19:30u

Zeven klassiek geschoolde zangeressen die vanaf hun jeugd hun passie voor zingen met elkaar delen. Met stemmen die perfect combineren presenteren ze een aanstekelijk programma waarin het hele muzikale spectrum wordt verkend.

Ze nemen u mee via volksmuziek naar onder andere Zweden, Macedonië en Haïti. Ze brengen klassieke muziek van de 16e eeuw tot hedendaagse Nederlandse componisten, en ook klassiekers van de Beatles en Paul Simon komen langs. Een breed repertoire, samengebracht door Kobra’s veelzijdige muzikaliteit.

Het Kobra Ensemble is doorlopend op zoek naar nieuwe uitdagingen en samenwerkingen. De afgelopen jaren traden de Kobra’s op samen met o.a. Iván Fischer en het Budapest Festival Orchestra, het Metropole Orkest en leden van het Concertgebouworkest, maar ook met beeldend kunstenaars, videokunstenaars, verhalenvertellers, kostuumontwerpers, regisseurs en componisten. Regelmatig zijn zij op TV te zien, o.a. bij Podium Witteman:

Het Kobra Ensemble bestaat uit: Ingrid Doude van Troostwijk, Karlijn Hamer, Lonneke Kegels, Lea Klarenbeek, Sterre Konijn, Nina Rompa en Saskia Voorbach.