Kanaries in een kolenmijn: ze vertellen je als eerste dat er iets niet pluis is en vallen – letterlijk – van hun stokje zodra de situatie in de mijn levensbedreigend wordt. Maar hoe doen we dat met de mensen om ons heen? Luisteren we naar hun signaal of laten we ze gewoon omvallen en gaan we door? 

De voorstelling Kanaries van Utrechts Requiem laat je kennismaken met de verhalen van Edwin, Varma, Jeroen, Dunya, Thomas en Jurre: mensen voor wie het leven niet komt aanwaaien, elk met een pittige geschiedenis. Deze zes staan zelf op het podium tussen professionele zangers en topmusici, om hun levensverhaal voor het voetlicht te brengen dat gevangen werd in prachtige gedichten. Vier componisten van naam schreven daar muziek op. De verhalen van deze hoofdpersonen kunnen we als waarschuwing zien. Want als deze mensen uitvallen, wat zegt dat over onze samenleving en wat is onze rol daarin?

Graag nodigen we je uit voor deze bijzondere en inspirerende voorstelling, met gelegenheid tot ontmoeten en uitwisseling achteraf.

Zaterdag 9 maart / 20.15 uur
Toeven op de Hoeve Cultuurhuis / Vijverhof 43, 3734 DB Den Dolder
Toegang gratis / wel graag reserveren via de website toevenopdehoeve.nl

  • met muziek van: Joost Kleppe / Monique Krüs / Lucas Wiegerink / Primo Ish-Hurwitz
  • op tekst van: Herman van Tongerloo
  • m.m.v.: Ingrid Nugteren / Maria Goetze-Smith / Rosina Fabius / Helena van Heel / Jonathan Alexander Ploeg / Dierick Aartsen / Gulian van Nierop / Jeroen Spitteler / Lars Wouters / Robbrecht van Cauwenberghe / Jelte van Andel / Jellantsje De Vries
  • artistieke leiding: Ellen Blom
  • partners:  Stut theater, Lister, Kunstenhuis Idea
  • fondsen: gemeente Utrecht en Fonds voor Cultuurparticipatie

Zie ook de flyer: KANARIES A5