Veel Doldenaren denken dat Pelita een wooncomplex is voor senioren. Dat is deels het geval maar het is ook een ontmoetingspunt dat open is voor álle Doldenaren. Er vinden diverse activiteiten plaats, op woensdag is er een knutselmiddag voor kinderen, er is een kleine bibliotheek, een zadenbieb en je kunt er zelf iets organiseren of een ruimte huren.

Een overzicht van de wekelijkse activiteiten in Pelita:

Maandagmorgen: Creatief kaarten maken om 9:30 uur vanaf 9 januari.
Dinsdagmorgen: Yoga, 2 groepen en er is nog plaats. Vanaf 10 januari.
Dinsdagmiddag: Klaverjasclub, nieuwe leden zijn welkom, rummikub en bibliotheek.
Woensdagmorgen: Meer bewegen voor ouderen om 10:30 uur.
Woensdagmiddag: Knutselmiddag voor kinderen.
Donderdagmorgen: 1e en 3e week workshop levensverhalen vertellen met Wil Bottema, start 19 januari.
Donderdagmiddag: Inloop met rummikub en bibliotheek.
Vrijdagochtend: Bridge

Overige activiteiten in januari:

5 januari, 11.30 uur: Historisch ommetje. Sportief Zeist organiseert het ommetje voor mensen die wel willen wandelen, maar liever niet in hun eentje.

12 en 26 januari, 12 uur: Eettafel op donderdag. Voor senioren organiseren ze twee keer in de maand een open eettafel op donderdag. Opgeven voor de maaltijd kan tot de voorafgaande dinsdag.

8 januari, 17.00 uur: Gezamenlijk eten op zondag. Ook op zondag is er een gezamenlijke eettafel. Deze maaltijd kost € 5,50. Aanmelden kan tot en met de donderdagmiddag ervoor. Vooraf is er van 14:00 tot 17:00 uur een open inloop: een kop thee, een praatje, kortom wat gezelligheid.

12 + 26 januari, 10.30 – 11.30 uur: Spreekuur sociaal team in Pelita. Mogelijk heb je hulp nodig om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Of om actief aan het dagelijks leven te kunnen blijven deelnemen. Reden kan zijn dat je wat ouder wordt, een beperking hebt, of langdurig ziek bent. Het spreekuur van het sociaal team is iedere tweede en vierde donderdag in de maand. Tijdens het spreekuur kun je gezellig gratis koffie of thee drinken.

20 januari staan de sjoelbakken klaar vanaf 14:00. Deelname kost 2 euro inclusief een kop koffie of thee.

27 januari organiseert de Algemene Seniorenvereniging Zeist zoals iedere laatste vrijdag van de maand een koffie-uurtje in Pelita vanaf 11:00 uur. Je betaalt alleen je eigen kopje koffie of thee.

Voor meer informatie en aanmelden kun je contact opnemen met Margot de Jager van Pelita telefoonnummer 030-2250 258 of mail naar pelita@meanderomnium.nl.
Ze geven ook iedere maand een nieuwsbrief uit met alle activiteiten. Er is een papieren versie maar je kunt hem ook via de mail ontvangen.

Je vindt Pelita op Dr Ramaerlaan 2 in Den Dolder.