Het project Kansrijke start koppelt moeders aan andere jonge moeder, die nieuw zijn in Nederland. Op 14 mei 2024 is er een informatieavond over het project ‘Kansrijke start’. De avond zal plaatsvinden op de Kwartellaan 13 in Zeist (het Rodekruis gebouw) van 19.30 tot 21.30 uur.

Wanneer er een kindje op komst is, verandert er veel in iemands leven. Soms mist een zwangere vrouw iemand die naast ze staat. Iemand die ziet hoe hun leven verloopt en met hen meedenkt en meedoet zonder het beter te weten of voor ze op te lossen. Samen Oplopen draagt bij aan Kansrijke Start waar we zwangere vrouwen en moeders steunen die net een baby hebben gekregen. Je bouwt een band op met het gezin en geeft steun en hulp daar waar de jonge moeder het nodig heeft.

“Direct contact met de jonge moeder en iets voor ze kunnen betekenen, geeft mij veel voldoening. De gezinnen waarderen het dat ik bij hen kom en help met hun vragen. Ik zie mensen veranderen en weer zelfvertrouwen en energie krijgen.” Vrijwilliger Samen Oplopen

Stichting Samen Oplopen ondersteunt veel gezinnen met een vluchtelingenachtergrond die hier hun leven proberen op te bouwen. Ze missen vaak de belangrijke personen naast zich. Ook begeleiden we Nederlandse gezinnen die veel op hun levenspad hebben gekregen en iemand naast hen missen.

We zoeken mensen die willen investeren in vriendschappelijk contact met de jonge moeder om mee te leven, denken en doen. Een kijkje in elkaars leven waarbij je door gelijkwaardig contact en oprechte interesse een tijdje meeloopt met het jonge gezin. Is dit iets voor jou? Laat je informeren op onze informatieavond op 14 mei 2024 en neem contact op met Rineke Bakhuis 06 28165801