Historische ommetjes in en rond Den Dolder zijn altijd op de 1e donderdag van de maand; vertrek vanaf Pelita (ingang dr. Ramaerlaan 2) om 11.30 uur Het Ottolaantje en de bloeiende heide. Loop gezellig mee, het kost niets!

Op donderdag 1 september zal het Historisch Ommetje gaan naar het Ottolaantje. Ooit de oude weg tussen Maartensdijk en Amersfoort die dwars over de heide door -het nog niet bestaande- Den Dolder liep. Petra Koek loopt met u mee en praat u bij. Verzamelen om 11.30 uur bij Pelita.

Het ommetje is gratis. Petra Koek begeleidt je. Samen lopen is niet alleen gezond maar ook gezellig! Opgeven/informatie: activiteiten@historischeverenigingdendolder.nl

In rood het Ottolaantje….. waarvan Bilthoven meent dat het ‘t Otterlaantje was.

Deze ommetjes worden georganiseerd door de Historische Vereniging Den Dolder onder leiding van Sportief Zeist dat wekelijks ommetjes organiseert op donderdagen. Eenmaal per maand, de eerste donderdag van de maand dus, haakt de Historische Vereniging aan om tijdens de wandeling en bij de bestemming iets te vertellen over de geschiedenis van die plek, dat gebouw of voorwerp.

De Bevrijdingsbank aan de Hertenlaan                                                 1 september 2022

Station  Den Dolder CS                                                                                  6 oktober 2022

Villa Den Dolder / Den Engh                                                                     3 november 2022

Het Dolderse wandkleed                                                                           1 december 2022