Op vrijdag 29 oktober a.s. gaat de Historisch Vereniging  herdenkingssteentjes plaatsen voor deze Dolderse helden uit WO II. Wethouder Marcel Fluitman zal de onthulling van deze drie gedenkstenen verrichten. Voorafgaand aan de onthulling is er een korte plechtigheid. Deze begint om 13.00 uur in de Werkwinkel Den Dolder.

Na de korte bijeenkomst gaan we per auto naar de Baarnseweg 36, waar twee stenen worden onthuld. Op de steen voor J.H.Scheps staat: “Hij streed tegen de bezetter door middel van het woord. Vormde met het echtpaar Inden-Reiss een verzetskern”. Op de steen voor het echtpaar Inden-Reiss staat “Verzetsstrijders en jodenhelpers. Vormden met J.H.Scheps een verzetskern”.
Daarna gaan we naar Baarnseweg 49, net over de Paltzerweg. Op de steen voor D. van de Wetering staat de tekst: ” Eigenaar van een danslokaal. In oorlogstijd zorgde hij voor broodnodige verstrooiing. Dat kostte hem het leven”.

Geheugen van Zeist
Deze gedenksteentjes worden onthuld in een serie stenen die herinneren aan verzetsstrijders, Holocaustslachtoffers, onderduikers en plekken en gebeurtenissen die in de Tweede Wereldoorlog in Zeist, Austerlitz, Den Dolder, Huis ter Heide en Bosch en Duin hebben plaatsgevonden. Zo ontstaat een blijvende route die de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog in stand houdt. Het project is een initiatief van het Geheugen van Zeist en het 4 en 5 mei Comite in Zeist. Het project wordt door vrijwilligers uitgevoerd. De verhalen achter de gebeurtenissen of bijzondere plekken zijn terug te vinden op de website www.geheugenvanzeist.nl. De website is een initiatief van de samenwerkende erfgoedpartners in de gemeente Zeist.

De Werkwinkel is vlakbij het station en bushalte 59. Er is voldoende parkeerruimte (parkeerschijf verplicht).